Pušten u rad novi vodovod na Dajbabskoj gori: Vodu dobilo 200 domaćinstava

Glavni grad i gradsko preduzeće Vodovod i kanalizacija su 2021. godine otpočeli sa realizacijom projekta vodosnabdijevanja Dajbabske gore, ukupne vrijednosti od preko 200.000€. Gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković danas je posjetio ovo naselje i zajedno sa mještanima pustio u rad novi vodovodni sistem.

„U pitanju je jedan od najznačajnijih projekata koje smo realizovali ne samo ove godine, nego u toku mandata gradske uprave, jer bez vode danas bilo đe, nema normalnog života. Nažalost, jedan broj naših sugrađana, do danas je živio u takvim uslovima, međutim rješavanje tog problema bio je jedan od naših prioriteta. Danas sa zadovoljstvom konstatujemo da su stvorene pretpostavke da oko 200 domaćinstava dobije priključak na vodovodnu mrežu,” kazao je Vuković i dodao da će nakon realizacije ovog važnog projekta, putna infrastruktura biti vraćena u prvobitno stanje. 

Direktor gradskog preduzeća Vodovod i kanalizacija, Filip Makrid, istakao je da je ovaj projekat omogućio da problem vodosnabdijevanja bude u potpunosti riješen za svako domaćinstvo ovog naselja, te podsjetio na njegovu faznu realizaciju. “Prva faza je obuhvatila izgradnju primarnih objekata, kao što su rezervoar, pumpna stanica i glavni cjevovod u dužini od 600m. Dok je u okviru druge faze izgrađeno 2km distributivne mreže, koja ima cilj da dovede vodu do svakog domaćinstva”, kazao je Makrid i istakao da je sljedeći korak ugradnja vodomjera za svako domaćinstvo. 

Građani su iskazali zadovoljstvo jer su napokon riješili najveći problem stanovnika ovog podgoričkog naselja, kojima će život znatno biti olakšan, naročito u ljetnjim mjesecima, kada su se suočavali sa brojnim poteškoćama. 

Podsjećamo, nakon izgradnje vodovoda na Kakarickoj gori gdje je problem vodosnabdijevanja riješen za preko 600 domaćinstava, ovo je posljednje neformalno naselje u Podgorici koje u cjelini nije imalo vodu. 

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Šuković koordinator svih aktivnosti u borbi protiv kriminala?

Odluka je donijeta jer se smatra da je Šuković jedan od najzaslužnijih za dosadašnje rezultate u borbi...

IZA KULISA: Milatović obećao liderima DF-a da će ,,lobirati...

Više izbora Pobjede saopštilo je da je Milatović, čiji pokret otvoreno najavljuje da očekuje poziciju premijera, takvo...

Za nešto više od godinu 675 prijema u crnogorsko...

Sredinom februara prošle godine u Službenom listu objavljena je Odluka o izmijenjenim kriterijumima za utvrđivanje osnova za...

Detalji optužnice: Boljeviću prijetili ubistvom na Ćemovskom polju

Okrivljenim policajima stavlja se zvanično na teret da su u maju 2020. godine teškim nasiljem pokušali da...

Novović ti sudi, Novović te tuži?

Ta okolnost moguće ne bi imala toliku težinu i dala bi se pravdati time da sudiji Novoviću...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare