Pušten u rad novi vodovod na Dajbabskoj gori: Vodu dobilo 200 domaćinstava

Glavni grad i gradsko preduzeće Vodovod i kanalizacija su 2021. godine otpočeli sa realizacijom projekta vodosnabdijevanja Dajbabske gore, ukupne vrijednosti od preko 200.000€. Gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković danas je posjetio ovo naselje i zajedno sa mještanima pustio u rad novi vodovodni sistem.

„U pitanju je jedan od najznačajnijih projekata koje smo realizovali ne samo ove godine, nego u toku mandata gradske uprave, jer bez vode danas bilo đe, nema normalnog života. Nažalost, jedan broj naših sugrađana, do danas je živio u takvim uslovima, međutim rješavanje tog problema bio je jedan od naših prioriteta. Danas sa zadovoljstvom konstatujemo da su stvorene pretpostavke da oko 200 domaćinstava dobije priključak na vodovodnu mrežu,” kazao je Vuković i dodao da će nakon realizacije ovog važnog projekta, putna infrastruktura biti vraćena u prvobitno stanje. 

Direktor gradskog preduzeća Vodovod i kanalizacija, Filip Makrid, istakao je da je ovaj projekat omogućio da problem vodosnabdijevanja bude u potpunosti riješen za svako domaćinstvo ovog naselja, te podsjetio na njegovu faznu realizaciju. “Prva faza je obuhvatila izgradnju primarnih objekata, kao što su rezervoar, pumpna stanica i glavni cjevovod u dužini od 600m. Dok je u okviru druge faze izgrađeno 2km distributivne mreže, koja ima cilj da dovede vodu do svakog domaćinstva”, kazao je Makrid i istakao da je sljedeći korak ugradnja vodomjera za svako domaćinstvo. 

Građani su iskazali zadovoljstvo jer su napokon riješili najveći problem stanovnika ovog podgoričkog naselja, kojima će život znatno biti olakšan, naročito u ljetnjim mjesecima, kada su se suočavali sa brojnim poteškoćama. 

Podsjećamo, nakon izgradnje vodovoda na Kakarickoj gori gdje je problem vodosnabdijevanja riješen za preko 600 domaćinstava, ovo je posljednje neformalno naselje u Podgorici koje u cjelini nije imalo vodu. 

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Vaterpolisti poraženi od Mađara, Crna Gora na osmom mjestu

Obje selekcije imale su na startu problema u napadu, pa je za uvodnih osam minuta postignut samo...

Novih 119 besplatnih parking mjesta ispod Ljubovića

“Hvala vrijednim kolegama iz Putevi doo Podgorica (koje će odmarati ovog vikenda zbog visokih temperatura), kao i...

Marković: U Srbiji ne postoji iskustvo demokratije, opstanak na...

Marković je otvoreni kritičar vlasti, ali i onih koji prećutno, ili svjesno podržavaju režim Vučića, a to...

Konjević: Ako ima potrebe, Vojska spremna da gasi požar...

"Vojska je spremna, ukoliko za tim ima potrebe, da na poziv MUP-a učestvuje u gašenju požara iz...

Bugajski: Otvoreni Balkan je inicijativa zemalja čiji je put...

Ističe da, kakva god bila kalkulacija, Crna Gora mora paziti da ne dozvoli da učešće u ovoj...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare