Izvor:RTCG

Rožaje: Građani i nadležni doprinijeli stabilnoj zdravstvenoj situaciji

Nakon ublažavanja mjera i u Rožajama su otvoreni ugostiteljski objekti i uspostavljen putnički i javni saobraćaj s drugim opštinama. Iz lokalnog tima za zaštitu i spašavanje poručuju da su za stabilniju epidemiološku situacija zaslužni i građani i nadležni, ali da razloga za opuštanje nema, te da se mjere NKT-a moraju poštovati.

Ugostiteljski objekti u Rožajama otvoreni su nakon skoro mjesec dana pauze, koja je uslijedila zbog visokog epidemiološkog rizika i uvođenja preventivnih mjera zaštite od koronavirusa. Ugostitelji se, međutim, ne nadaju zaradi i biće zadovoljni ukoliko u narednom periodu pokriju troškove poslovanja.

“O zaradi niko i ne razmišlja ove godine, da se pokriju troškovi ako bude moglo, to je neka stvar koja nam je bitna trenutno, a zaradu ćemo čekati u nekim boljim vremenima”, kazao je ugostitelj Sead Nurković.

Mjere koje je usvojilo Nacionalno koordinaciono tijelo u oblasti ugostiteljstva smatraju opravdanim i nastojaće da istraju u njihovoj realizaciji.

“Mi smo morali unutar lokala da izbacimo 5-6 stolova da bi ispoštovali distancu od dva metra. Na terasi smo imali malo više prostora pa smo onda mogli da se nekako raširimo, ali apelujem na građane da budu tolerantni, da imamo isto ograničenje u broju gostiju koji mogu da sjede za stolovima”, kaže Nurković.

Dodaju da su određene olakšice koje je u prvom talasu epidemije uvela lokalna samouprava dale značajan doprinos njihovom opstanku, a optimizam im uliva i treći paket ekonomskih mjera koji je definisala Vlada. Sa druge strane, građani iskazuju zadovoljstvo što broj novozaraženih u toku proteklih dana bilježi pad, a pohvalili su i brzu intervenciju NKT-a.

“Zadovoljni smo mjerama koje su preporučene u našoj državi i u našem gradu, evo vidite sami, to je donijelo efekat pa nadamo se, da sve ima svoj kraj tako i ovo”.

U Opštinskom timu za zaštitu i spašavanje pozdravljaju odnos građana prema preventivnim mjerama, ali poručuju da opasnost od zaraze nije prošla, te da se i dalje, bez izuzetka, moraju poštovati propisi i preporuke države.

“Da su građani bili odgovorni, kako u prvom talasu, tako i ovom drugom talasu koji je zahvatio Rožaje i da najveći doprinos, jeste doprinos koji su oni dali, poštujući svakako mjere NKT-a. Poručujem takođe građanima da budemo odgovorni i dalje, mjere i dalje moramo poštovati”, kaže predsjednik Opštine Rožaje Rahman Husović.

U lokalnoj samoupravi ističu i doprinos koji u borbi za zdravlje građana od početka epidemije daju zaposleni u lokalnom Domu zdravlja i Krizni medicinski štab, uz ocjenu da je crnogorski zdravstveni sistem pokazao ogromnu efikasnost i spremnost da se suoči sa svakim izazovom.

Preuzmite našu aplikaciju

Komentari

avatar

NAJNOVIJE

Milošević: Ima stvari na kojima treba poraditi da bi...

„Još eventualno jednog ili dva igrača možemo očekivati“, kazao je sportski direktor Zvezdan...

Osumnjičenom za podmetanje požara pritvor do 30 dana

Podgorička policija identifikovala je i uhapsila Jankovića nedugo nakon izbijanja požara kod mosta...

Sastanak predstavnika MUP-a Crne Gore i OSCE-ODIHR

Kako su naveli iz MUP-a Crne Gore razgovarano je o nadležnostima MUP-a Crne Gore u implementaciji izbornih zakona.

Uzbuna u Barseloni, Mesijev otac stigao u Milano

Mnogi su ipak mišljenja da od toga nema ništa, no čini se da...

(VIDEO) Ovako izgleda brod Budva nakon udara

Brod “Budva” kompanije “Barska plovidba” oštećen je nakon što je u njega udario, u luci Harkort, u...

NAJČITANIJE

ONI SU U KRVI DO KOLJENA I TU NEMA...

Dva naselja po kojima su dobila imena dva najveća mafijaška klana u Crnoj Gori koji su svoje...

Španski biro Interpola još nije odgovorio na upit o...

Prema nezvaničnim informacijama, ovom Podgoričaninu, koji je blizak škaljaskoj kriminalnoj organizaciji, prije nekoliko dana se izgubio svaki...

Sanel Musić (21) ubijen u pucnjavi u Kvinsu, Elvis...

Prema izvorima iz policije, Musić je sjedio na mjestu vozača, a Lješnjanin stajao ispred vozila na uglu...

POSLOVNE VEZE: Dok farba Crnogorce, Mandić će da kreči...

U srpskim političkim krugovima se uveliko govori o svemoćnom Aleksandru Karlovčanu, visokom funkcioneru Srpske napredne stranke, čovjeku od...

Micev za Standard: Na more se može od ponedjeljka,...

Međutim kako je istakao i krajem naredne nedjelje biće promjenljivo vrijeme. Sjeverni vjetar obilježiće...

Komentari

avatar