Sanirana pješačka staza u centru Bara

Bili smo vrijedni i tokom praznika, naporno smo radili da se svi započeti projekti dovrše, pa su građani već tokom prazničnih odmora mogli da prošetaju novom stazom kroz centar grada, saopšteno je iz Opštine Bar povodom sanacije pješačke staze u tom gradu.

“Prometna pješačka ruta u samom centru grada prema moru dugo vremena je zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa čekala da bude sanirana. Zahvaljujući velikim naporima koje smo ulagali da se takvo stanje što prije riješi, uspjeli smo u tome i odmah pristupili rekonstrukciji na ovom potezu”, navedeno je u saopštenju.


Kako su naveli, sanirana je ukupna površina od 575 kvadrata a radovi u ovoj fazi su zavšreni prije predviđenog roka od 20 dana, dok će u narednoj fazi biti postavljeni i zaštitni stubići.

Napominju da je nova staza urađena je u skladu sa svim savremenim standardima.

“Uklonili smo arhitektonske barijere pa je pristup totoaru prilagođen osobama sa invaliditetom ali i majkama sa djecom u kolicima i drugima koji koriste silazne rampe”, dodaje se u saopštenju.


Prema njihovim riječima, postavljene su i taktilne staze za slabovide i slijepe osobe, ukupne površine od 70 kvadrata, koje su uklopljene u same betonske ploče što garantuje njihovu dugoročnu upotrebljivost i korist za ova lica.

“Ukupna vrijednost radova iznosila je preko 36.215 eura. Ovo je samo jedan od nekoliko projekata koje smo u danima za nama dovršili i građanima obezbijedili veći kvalitet i udobnost života u svim djelovima grada. Opština Bar nastaviće jednako vrijedno da izvodi ovakve i slične investicije i sanacije i u narednom periodu.”, zaključuje se u saopštenju.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Savjet mladih DPS: Imenovanje Marojevića dodatan razlog za stanje...

U Savjetu mladih DPS-a su reagovali nakon što je Vlada imenovala sveštenika Nikolu Marojevića da bude član...

Anketa Standarda: Knjige su ponovo u modi, Crnogorci najviše...

Recentna ispitivanja sprovedena širom svijeta ohrabruju – u doba pandemije knjige su ponovo...

SNP osudio skrnavljenje crkve pored Hrama Hristovog vaskrsenja

Pozivaju nadležne organe da što prije identifikuju i procesuiraju počinioce ovog gnusnog čina.

Policija, Vojska i prosvjeta prve fokus grupe: Cilj pospješivanje...

Ovaj projekat finansira Vlada Sjedinjenih Američkih Država, a sprovodi ga Ministarstvo zdravlja sa Kancelarijom Svjetske zdravstvene organizacije...

SDP: Osuđujemo napade na porodicu Martinović, govoru mržnje moramo...

“Već više mjeseci su porodica Martinović i više građana, aktivista, kao i mladih...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare