Šćekić pozvao Vladu da uvede opšti zabran lova

Predsjednik Opštine Berane Dragoslav Šćekić najoštrije je osudio na Tviteru nelegalni čin odstrela ženke medveda koja je bila sa mladuncima u selu Rovca kod Berana, a koji je uzrujao čitavu crnogorsku javnost, navodeći da onaj ko je to uradio pokazuje bezosjećajnost, građansku neodgovornost i baca mrlju na cijeli grad i ogromnu većinu časnih građana Berana koji su prepoznati po humanosti, herojstvu, obrazovanju i kulturi.

„Nažalost neodgovorni pojedinci ovakvim i sličnim neđelima pokazuju sebičnost, odustvo humanosti i nedostatak svijesti o potrebi zaštite biljnog i životinjskog svijeta i tako stvaraju lošu sliku o Beranama“, saopštio je predsjednik Šćekić.

On je pozvao Vladu Crne Gore da po hitnom postupku predloži izmjene Zakona o lovstvu, kako bi se uveo opšti zabran lova na teritoriji Crne Gore na period od najmanje deset godin, radi zaštite i obnavljanja populacije divljači koja se nalazi pred istrebljenjem zbog krivolova.

„Moratorijum bi bio najbolji način da se spriječi krivolov, neophodno je da poslove lovočuvarske službe preuzme policija jer lovačka udruženja nisu u stanju da na efikasan način zaštite lovišta od krivolova“, naglasio je predsjednik Opštine Berane.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Bošković: Dođosmo do vremena kada svi koji promovišu antifašizam...

“Nevjerovatan sunovrat Crne Gore. Od građanskog, multietničkog i prije svega antifašističkog društva, koje je bilo primjer suživota...

Palestinski militanti ispalili više od 1.600 raketa prema Izraelu

Oko 400 raketa ispaljeno je iz Gaze i nije uspjelo doći do izraelske teritorije, rekao je Džonatan...

Ambasada SAD donirala Forenzičkom centru IT opremu vrijednu 108...

Rajnke je zajedno sa v.d. direktora policije Zoranom Brđaninom obišla Forenzički centar kako bi se upoznala sa radom forenzičkih...

Znate li šta znači Bajram šerif mubarek olsun?

Posjete su sastavni dio bajramskih blagdana. Bajram se kod muslimana čestita riječima: ”Bajram šerif...

UP: Djeca skinula crkvenu zastavu sa jarbola crkve svetog...

"Crkvena zastava je pronađena i vraćena svešteniku ove crkve. Od njega su prikupljena obavještena i od jednog...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare