Tivat: Počinju Novembarski dani

U susret 21. novembru, danu oslobođenja i rođendanu opštine Tivat, lokalna uprava u saradnji sa javnim ustanovama i institucijama, sportskim kolektivima i nevladinim organizacijama, priređuje cjelomjesečni program različitih kulturnih i sportskih dešavanja. Ovogodišnji program „Novembarskih dana“ trajaće od 2. do 27. novembra i obuhvatiće oko 30 različitih programa i događaja.

U pitanju su izložbe, pozorišne predstave, promocije knjiga i drugih publikacija, koncerti, tradicionalne svečane aktivnosti na sam Dan opštine, sportski događaji…

„Ove godine Dan opštine dočekujemo u specifičnim okolnostima epidemije, ali mu se radujemo i ulažemo jednak entuzijazam u organizaciju događaja, kako bismo građanima ponudili različite sadržaje, ali i kako bismo na dostojan način obilježili praznik grada. Posebna pažnja usmjerena je na to da sve aktivnosti budu organizovane u skladu sa važećim mjerama zaštite od koronavorusa, pa je i sam program prilagođen tome“, rekao je predsjednik opštine Željko Komnenović.

Sam Dan Opštine obilježiće tradicionalna trka mira „Ivo Belan“, polaganje vjenaca na spomenik palim borcima NOR-a, ceremonija predaje opštinske zastave odredu Bokeljske mornarice i svečana sjednica Skupštine opštine uz ograničen broj zvanica.

Građanima će biti predstavljen četvrti praznični broj izdanja „Sa požutjelih stranica“, koji ove godine za temu ima pozorišni život u Tivtu kroz vrijeme. I ovog je puta uređivački tim koji čine Dubravka Nikčević, Ana Ivanović i Slavko Krstović, sabrao najinteresantnije arhivske tekstove i autentične stare fotografije na ovu temu. Izuzev štampanog, ovo će se izdanje naći i na sajtu Opštine Tivat, u elektronskom formatu.

U realizaciji programa „Novembarskih dana“ učestvuju: organi lokalne uprave, JU „Centar za kulturu“ Tivat, JU „Muzej i galerija“ Tivat, Turistička organizacija Tivat, preduzeće Brand New Tivat, obrazovne ustanove, brojne nevladine organizacije i sportski klubovi. Ove godine izostaće događaji koji podrzumijevaju okupljanje građana u većem broju i masovniju posjećenost.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Nikolić: Milatović nastavlja da se inati sa EU, gurajući...

“Dok se čeka ‘pokajanje’ onih koji su gurali Crnu Goru u OB, Milatović nastavlja da se inati...

Prijavljeno porodično nasilje: Udarali su me šakama, čupali kosu,...

Njegova klinetkinja P.P. tvrdi da su je na terasi hotela “Rivijera” u Petrovcu, 30. septembra oko...

Lider DNP Milan Knežević postao otac

Njegova dugogodišnja pratnerka Tamara Magdelinić rodila je sina. Čestitamo!

Ljekari Bolnice Meljine tražiće druga radna mjesta, hitno riješiti...

U otvorenom pismu navode da je ta zdravstvena ustanova od 1. marta ove godine odlukom Vlade Crne...

Preskače li Crna Gora i ove godine Eurosong?

Potvrdu ove informacije još uvijek nije dao Javni servis. Prošle godine RTCG je odluku o izostanku sa...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare