U Kući zdravlja održana radionica namijenjena bivšim zavisnicima i korisnicima buprenorfinske terapije

Sekretarijat za socijalno staranje Glavnog grada realizovao je u Kući zdravlja, petnaestu radionicu pod nazivom ''Novi početak'', namijenjenoj bivšim zavisnicima i osobama koje su korisnici buprenorfinske terapije, saopšteno je iz PG Biroa.

Brojni su izazovi sa kojima se ova ranjiva kategorija suočava, a poruka koja je poslata sa radionice jeste da, ukoliko su polaznici imali volje da se suoče sa svim surovim situacijama, koje su karakteristične za bolest zavisnosti, onda su spremni i za druge izazove koje život donosi.

“Na radionici, koju je vodila psihološkinja Dragana Đokić, je urađeno individualno sumiranje dosadašnjeg rada zavisnika na buprenorfinskoj terapiji i dijeljenje životnog iskustva zavisnika u oporavku. Tokom radionica bilo je riječi i o tome šta znači recidiv, gdje nas on može odvesti, koji su glavni neprijatelji oporavka, kako postaviti zdrave granice kada su međuljudski odnosi u pitanju, kako reći ne, a otvorene su i mnoge druge teme”, navodi se u saopštenju.

Pored grupnih radionica, psihološkinja Dragana Đokić je realizovala i deset individualnih psiholoških savjetovanja za polaznike projekta.Kao važan dio procesa resocijalizacije i reintegracije u društvo, projektom su planirana i realizovana i neformalna druženja sa polaznicima.

Razmjena iskustava uz stručni nadzor i podršku, pokazali su se uspješnim, a Kuća zdravlja će i ubuduće nastaviti sa organizovanjem ovakvih i sličnih aktivnosti.

“Podsjećamo, radionice pod nazivom “Novi početak” realizovane su u okviru projekta “Centar za socijalnu (re)integraciju zavisnika/ca”, koji je sproveo NVO “Centar za resocijalizaciju bivših zavisnika/ca – Korak” u saradnji sa Kancelarijom za prevenciju bolesti zavisnosti i J.U. Kakaricka gora”, zaključuje se u saopštenju.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

(UŽIVO) Krivokapić: Manjinska Vlada je prevara

Politika situacija je kaže turbulenta. Krenuću odmah od jučerašnjeg za mene velikog iznenađenja, kazao je Krivokapić.

FA KIC-a dio Udruženja folklornih ansambala Zapadnog Balkana

Folklorni ansambl KIC-a "Budo Tomović" biće dio Udruženja folklornih ansambala Zapadnog Balkana "Haemus". Inicijativu za osnivanje ansambla...

Vuksanović: Manjinska da ispravi greške aktuelne Vlade

“Svima je jasno da je postojeće stanje odavno neodrživo. Određeni politički subjekti su...

Bošnjačka stranka, Albanska lista i Albanska koalicija: Podržavamo prijedlog...

To su u zajedničkom saopštenju saopštili lideri Bošnjačke stranke, Ervin Ibrahimović, Albanske liste, Nik Đeljošaj i Albanske...

Gdje u četvrtak neće biti struje

Podgorica - u terminu od 08 do 10 sati: Lješanska...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare