U Župi počelo asfaltiranje seoskih puteva

U nikšićkoj mjesnoj zajednici Župa, koja broji 12 sela, počelo je asfaltiranje oko 2,5 kilometara puteva, koje se realizuje kroz program Međunarodnog fonda za poljoprivredni razvoj (IFAD), Ministarstva poljoprivrede i Opštine Nikšić.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Župa, Dragoljub Radulović, saopštio je da je u prethodne tri godine, računajući i ovaj posao, ukupno asfaltirano oko 17 kilometara, čime je značajno unaprijeđena seoska putna infrastruktura.

“Samo u okviru IFAD programa u posljednje dvije godine u Župi je asfaltirano oko pet kilometara puteva, dok je 60 domaćinstava obezbijedilo subvencije za poljoprivredne mašine i nabavku visokosteonih junica”, podsjetio je Radulović.

Prema njegovim riječima, sve planirano u ovoj godini je realizovano, a nastojaće se i ubuduće nastavak takvog kontinuiteta.

“Svjesni smo da će to zavisiti od mnogih faktora u društvu, kako ekonomskih i političkih, tako i zdravstvene situacije prouzrokovane koronavirusom, ali čvrsto vjerujemo da će se i u narednoj godini Župa prepoznavati po dobrim aktivnostima, na zadovoljstvo njenih mještana”, ocijenio je Radulović.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Bokan: Ovo je prva nagrada koju osvajam u Crnoj...

Prvi put su se za trofej u nacionalnom Kupu borila dva kluba iz Herceg Novog, a kao...

DPS: Izborni proces protiče uz opstrukcije i pokušaje zastrašivanja

“Dok aktivisti kandidata Jakova Milatovića u Baru prijete “ćeranjem”, u Nikšiću se upada u štabove našeg predsjedničkog...

OEBS: Procjenu izbornog dana strani posmatrači će iznijeti sjutra

“Zadovoljan sam što smo ovde i u drugom rugu predsjedničkih izbora. Radićemo isto što i u prvom....

DPS Nikšić: Izborni dan u Nikšiću protiče sa dozom...

“U dopisu DPS Nikšić stoji da izborni dan u ovom gradu protiče sa dozom povećanih tenzija, kako...

MUP: Video nadzor graničnih prelaza nije bio dostupan zbog...

"Ministarstvo unutrašnjih poslova i Uprava policije imaju dva nezavisna sistema video nadzora. Jedan sistem je interni -...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare