Vukić: Zašto je izgradnja fiskulturne sale u Mrkojevićima i dalje problem?

Nakon više inicijativa od strane mještana Mrkojevića, krajem 2019. godine konačno je potpisan Memorandum o saradnji u vezi izgradnje fiskulturne sale za Osnovnu školu ''Mrkojevići''. Navedenim Memorandumom dogovoreno je da izgradnju fiskulturne sale sufininsiraju Opština Bar, Klub iseljenika ''Rumija'' iz Čikaga i tadašnje Ministarstvo prosvjete, kazao je Omer Vukić, član Glavnog odbora SDP-a.

On je kazao i da se na oduševljenje mještana, očekivalo da će izgradnja ovog objekta brzo početi i da će i ova škola konačno dobiti svoju fiskulturnu salu, jer je jedina u Baru koja je nema, .

 “Opština Bar je u 2020. godini uplatila dogovoreni iznos od 150.000 eura, a Klub iseljenika iz Čikaga je iskazao spremnost da u svakom trenutku uplati svoj iznos sredstava, ali je ostala kao  nepoznanica uplata iznosa sredstava na koje se obavezalo Ministarstvo. Zakonom o budžetu Crne Gore za 2021. godinu za ovu namjenu su planirana sredstva u iznosu od 100.000 eura, obzirom da Skupština Crne Gore nije prihvatila amandman poslanika SDP da taj iznos bude 200.000 eura”, rekao je Vukić.

 Planirana sredstva, međutim, ističe on, sve do danas nijesu uplaćena, a nacrtom Zakona o budžetu Crne Gore za 2022. godinu nijesu planirana bila kakva sredstva za ovu namjenu.

“S obzirom da će izgradnja koštati više stotina hiljada eura, da je izrada projektne dokumentacije završena, pozivamo nadležno Ministarstvo da do kraja ove godine uplati planirani iznos od 100 000 eura, kao i da se u Zakonu o budžetu za 2022. godinu planira određeni iznos sredstava za ovu namjenu. Ovo posebno iz razloga, što kako se predstavnici Vlade hvale, u državnom budžetu ima dovoljno sredstava usljed  značajnih ušteda ostvarenih tokom ove godine, a takođe je najavljeno i značajno uvećanje kapitalnog budžeta za narednu godinu. Djeca u Mrkojevićima, kao i sva u Crnoj Gori, zaslužuju najbolje uslove za obrazovanje, a za taj proces, kao i za pravilan razvoj, neophodan preduslov je da imaju odgovorajuću fiskulturnu salu, koja bi se mogla koristiti i za druge sportske i kulturne namjene”, zaključuje Vukić.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Istraživanje OEBS-a: Više od polovine građana smatra da su...

Istraživanje je pokazao da izrazito visok procenat građana (80,2 odsto) smatra da izborne prevare predstavljaju problem u...

Medojević: Spriječili smo Hypo banku da otme 200 miliona...

On je istakao da je upornom borbom Udruženja korisnika kredita u CHF koje su zastupali Dragan Senić...

Traga se za napadačem koji je ubio vozača autobusa...

On je praktično napravio zasjedu i pucao u autobus koji je prevozio đake. Vozač...

Mišo Kovač ima upalu pluća, zdravstveno stanje legendarnog pjevača...

Mišo je prije tri dana imao visoku temperaturu, no tek je preksinoć po...

Vlahović: Otkriti ko se u Crnoj Gori bavi krađom...

''Kao neko ko se godinama bavi zaštitom životinja, ne mogu da zažmurim na sve češće glasine da...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare