Vuković: Nova infrastruktura na Murtovini, značajne investicije u vodovodnu i kanalizacionu infrastrukturu

Nova je infrastruktura na Murtovini – četiri kilometra nove kolektorske mreže i četiri kilometra novog vodovoda, napisao je na Facebook-u gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković.

On je napomenuo da su u prethodnom periodu, na području tog naselja, realizovane značajne investicije u vodovodnu i kanalizacionu infrastrukturu.

“U okviru izgradnje novog sistema za prečišćavanje otpadnih voda, u ovom dijelu grada je izgradjeno 3,3km kanalizacione mreže i to u ulicama Vukosava Božovića, Veljka Jankovića, Antona Čehova, Žabljačkoj, Viktora Igoa, Pionirskih odreda, Goranskoj, Lovćenskoj, Ulici Sava Orovića, dijelu ulice Radovana Petrovića, i kracima Pohorske ulice. Ove sedmice će biti započeti radovi i u Ulici CASNO, u kojoj se planira polaganje dodatnih 700 metara kolektorske kanalizacione mreže”, napisao je Vuković.

Nakon polaganja cijevi i izrade priključaka za domaćinstva, dodaje, sve ulice su nanovo asfaltirane, čime je unaprijedjena postojeća saobraćajna infrastruktura.

“Kao dobri domaćini, odlučili smo da iskoristimo radove na kanalizacionoj mreži kako bismo unaprijedili i sistem vodosnabdijevanja na Murtovini. S tim ciljem, uložili smo preko 75,000 eura u novu vodovodnu mrežu upravo u ulicama Veljka Jankovića, Vukosava Božovića, Sava Orovića, Radovana Petrovića, Žabljačkoj i Lovćenskoj, ali i u Orjenskoj i Mosorskoj ulici. Dužina cjevovoda novopostavljene vodovodne mreže takođe iznosi oko četiri kilometra”, istakao je gradonačelnik Podgorice.

Pošto su, u jednom broju ulica, radovi trajali duže od planiranog, on je zahvalio dragim sugrađanima na razumijevanju i strpljenju.

“Nastavljamo da razvijamo našu Podgoricu!”, zaključio je Vuković.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Zeković: Osuđujem napad na novinara Doknića, društvo dovedeno do...

Kako je kazao, aktuelna Vlada Crne Gore, kroz produbljivanje podjela i snaženje nacionalizma, je postala prijetnja po...

Burna sjednica Vlade: Krivokapićev prijedlog podržalo sedam ministara, protiv...

Protiv ove inicijative  bili potpredsjednik Vlade Dritan Abazović, ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić, ministar vanjskih poslova Đorđije...

Ivanka Tramp pozvana da svjedoči u istrazi napada na...

Od Ivanke Tramp je zatraženo da prisustvuje pretresu, koji bi bio održan početkom februara, i pruži informacije...

Podjela vladajućih u Crnoj Gori na premijerove i vicepremijerove

O razrješenju potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića na predlog premijera Krivokapića raspravljaće se 3. februara. Dan kasnije 4....

Bajden: Svaki upad ruskih snaga u Ukrajinu biće smatran...

Bajden je žestoko kritikovan zbog jučerašnje izjave da bi „mali upad“ Rusije u Ukrajinu doveo do ne...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare