Završena rekonstrukcija Ulice Husinjskih rudara na Koniku

Radovi na rekonstrukciji Ulice Husinjskih rudara, jedne od najznačajnijih i najfrekventnijih saobraćajnica na Koniku, uspješno su završeni. Gradonačelnik Ivan Vuković, sa saradnicima, obišao je ovu mjesnu zajednicu i sa zadovoljstvom konstatovao da je temeljna rekonstrukcija u dužini od više od jednog kilometra završena, što će značajno doprinijeti unapređenju kvaliteta života građana koji žive u ovom dijelu grada.

“Ova ulica je potpuno rekonstruisana, dobila je novu infrastrukturu, atmosfersku i fekalnu kanalizaciju, novu rasvjetu, kao i trotoare koji su prethodno nedostajali. Jedan potpuno novi sadržaj i sasvim sigurno značajan doprinos unapređenju kvaliteta života mnogobrojne zajednice koja živi u ovom dijelu Podgorice”, kazao je Vuković, dodajući da je vrijednost izvedenih radova 764.000 eura.

Gradonačelnik je zahvalio direktoru Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice i njegovom vrijednom timu, kao i kompaniji Indel inženjering koja je svoj dio posla odradila na najvišem nivou.

“Prisustvo ljudi u ovolikom broju danas govori o značaju ovog projekta, koji se dugo čekao. Mi smo našim dragim sugrađanima obećali da ćemo ovu ulicu rekonstruisati unazad godinu i po dana i danas imamo zadovoljstvo da kažemo da smo ovo, kao i brojna druga obećanja ispunili, kako na Koniku, tako i u drugim djelovima Podgorice”, istakao je Vuković i kazao da Glavni grad nastavlja da radi u ovom dijelu grada, te da će uskoro krenuti radovi na polaganju novih 2,3 km mreže fekalne kanalizaciju, ali i drugi projekti.

Gradonačelnik je zahvalio direktoru Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice i njegovom vrijednom timu, kao i kompaniji Indel inženjering koja je svoj dio posla odradila na najvišem nivou.

“Računam da ćemo do kraja godine krenuti u izgradnju novog parka u Ulici Španskih boraca. U narednom periodu ideja nam je da i preostali dio Ulice Husinjskih rudara rekonstrušemo sve do osnovne škole, kako bi đaci mogli do tog objekta dolaziti onako kako treba, i kažem, ostajemo posvećeni Koniku i potrebi unapređenja kvaliteta života njegovih stanovnika”, poručio je Vuković.

Preuzmite našu aplikaciju

spot_img
spot_img

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare