Žogarija-Loptarija po prvi put u Baru, sportska i zabavna manifestacija za najmlađe

Barsko šetalište na obali mora danas je bilo mjesto sporta i igre za najmlađe sugrađane. ''Žogarija'' ili ''Loptarija'', međunarodna sportska manifestacija održana je po prvi put u Baru i to pod pokroviteljstvom Opštine Bar i Ambasade Slovenije, saopšteno je iz te opštine.

Takmičenje je otvorila potpredsjednica Opštine Tanja Spičanović koja je poručila najmlađima da očekuje od njih fer igru. Ona je kazala da igra ima moć da stvara mostove medju ljudima te da će lokalna uprava u narednom periodu još više raditi na razvijanju sportske infrastrukture ali i sportskog duha jer je sport garancija za zdravo i kvalitetno odrastanje, kao i lijepo druženje

“U igrama sa loptom nadmetali su se učenici šest barskih osnovnih škola “Jugoslavija”, “Srbija”, “Blažo Jokov Orlandić”, “Meksiko”, “Anto Đedović”, “Kekec” iz Sutomora kao i polaznici Školice sporta “Rasti zdravo””, navodi se u saopštenju.

Prvo mjesto osvojila je ekipa OŠ “Kekec” dok je drugoplasirana ekipa OŠ “Meksiko” koja je imala isti broj bodova ali manji broj individualnih pobjeda.

“Cilj ovih igara je razvijanje i podsticanje strpljenja kroz fair-play u igrama sa loptom, nastupima navijačkih ekipa, druženje i zabava sa pjevačkim i plesnim takmičenjima. Na takmičenjima učestvuju dječaci i djevojčice uzrasta 7-11 godina, a takmiče se u više disciplina. Ova manifestacija je od strane UEFA proglašena za najbolju manifestaciju u Evropi za 2010. godinu”, piše u saopštenju.

Manifestacija “Žogarija-Loptarija” se održava već šesnaest godina, a svrha i cilj ove manifestacije je da djeca preko sporta i propratnih rekreativno-zabavnih aktivnosti stiču navike zdravog života i nova poznanstva i prijateljstva. Ova manifestacija se uspješno održava u Austriji, Italiji, Mađarskoj, Hrvatskoj, Srbiji, Bosni i Hercegovini, Makedoniji i Crnoj Gori, pa je ovo svojevrsni međunarodni skup najmlađih koji povezuje nove generacije država regiona.

“Manifestacija se osim u Baru održava još u Bijelom Polju i Podgorici a organizator takmičenja je Media šport – Slovenija”, zaključuje se u saopštenju. ​

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

U SAD-u otkriven veliki narko-tunel iz Meksika

Tajni prolaz od Tihuane do San Dijega sadrži šine, ventilacione sisteme, struju i potporne zidove, tvrde zvaničnici.

(Video)Kad Draginja zaigra šotu

Pored radnih susreta sa iseljenicima bilo je vremena i za veselje i druženje uz muziku, pa je...

KOPOLA SNIMA SVOJ NAJVEĆI FILM IKADA: Želim da “Megalopolis”...

Kultni reditelj Frensis Ford Kopola koji je konačno ove godine dobio svoju zvijezdu na Bulevaru slavnih sprema...

Vlada u duginim bojama povodom Međunarodnog dana borbe protiv...

“Povodom 17. maja – Međunarodnog dana borbe protiv homofobije, transfobije i bifobije, zgrada Vlade Crne Gore osvijetljena...

DANU: Krajnji je trenutak da narod Crne Gore prepozna...

Stav Predsjedništva DANU prenosimo integralno: Hoćemo li se i dalje praviti da ne vidimo...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare