Adisu Muratoviću 20 godina zatvora zbog ubistva Kalača

Rožajcu Adisu Muratoviću (35) potvrđena je zatvorska kazna od 20 godina zbog ubistva Anesa Kalača 27. jula 2014. godine.

Presudu je izreklo Vijeće sudije Ivana Adamovića u Višem sudu u Bijelom Polju.

Samostalna savjetnica za odnose sa jjavnošću Višeg suda Aida Destanović saopštila je za Pobjedu da je ostavljena na snazi presuda Apelacionog suda od 11. decembra 2019. godine kojom je zbog navedenih krivičnih djela Muratović osuđen na 20 godina zatvora.

– U pogledu činjeničnog opisa, pravne kvalifikacije, krivice okrivljenog, odluke o kazni i odluke o mjeri bezbjednosti s tim što mu se u kaznu zatvora uračunava izdržani dio kazne od 11. februara 2021. do 7. aprila iste godine i vrijeme provedeno u pritvoru od 7. aprila pa do pravosnažnosti presude, s  tim što isto ne može trajati duže od izrečene kazne – kazala je Destanović.

Prema optužnici, Adis Muratović je 27. jula 2014. godine ispalio više hitaca iz automatske puške, od kojih je jedan pogodio Anesa Kalača i nanio mu teške tjelesne povrede opasne po život. Kalač je nakon tri dana preminuo u Kliničkom centru.

Ranijom presudom, zbog učestvovanja u tuči koja je prethodila smrti Kalača, osuđeni su i Mirsad Muratović na dvije, Anes Muratović na godinu i osam mjeseci, Jasmin i Elmin Muratović na godinu i tri mjeseca, i Elvis Muratović na pola godine zatvora.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Majkl Pens predao dokumente za predsjedničku kandidaturu

Rojters nije u mogućnosti da odmah potvrdi autentičnost prijave na veb stranici Komisije. Pens...

Sjutra promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalim

Ujutru je na sjeveru po kotlinama moguća magla. Kako je saopšteno iz Zavoda za...

Milatović i Đurović prisustovali prijemu povodom šeste godišnjice učlanjenja...

Domaćini prijema bili su predsjednik Vlade i koordinator Ministarstva vanjskih poslova Dritan Abazović i rukovodilac radom Ministarstva odbrane ministar Filip...

Britanska vlada smjestiće na barže 1.000 migranata – tražilaca...

Još dvije barže - pored jedne koja bi u naredne dvije sedmice trebalo da bude usidrena u...

Predizborna kampanja nije dinamična kao prethodne, politika se ‘preselila’...

Politikolog Predrag Zenović ocijenio je da aktuelna predizborna kampanja nije dinamična kao prethodne. Smatra da se ulazi...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare