Begović: Danas ćemo imati zajednički odgovor

Advokati iz sve tri regije države sastali su se juče, kako bi, najkasnije do danas, donijeli zajednički odgovor na protokol koji im je ponuđen iz Ministarstva pravde, kazao je za Dnevne novine predsjednik Advokatske komore Zdravko Begović.

Advokatskoj komori je, kako je naveo, u nedjelju veće stigla usaglašena verzija protokola iz Ministarstva pravde. Podsjetimo, nakon neuspjelih pregovora za predstavnicima Ministarstva finansija, a povodom izuzimanju advokature iz Zakona o fiskalizaciji roba i usluga, advokati su krenuli u pregovore sa Ministarstvom pravde, kao posrednikom resora Milojka Spajića i Komore.

“Nakon što radne grupe advokata sa sjevera, juga države i iz centralne regije donesu zajednički odgovor na ponuđenu verziju protokola, a nadam se da će to biti sjutra, on će biti dostavljen advokatima na izjašnjenje”, pojasnio je Begović.

Kako je dodao, i u ovom slučaju advokati će se na vanrednoj sjednici Skupštine Advokatske komore izjasniti elektronskim putem.

Državni sekretar Ministarstva pravde Boris Marić ranije je u izjavi za Pobjedu kazao da očekuje pozitivan ishod pregovora do kraja sedmice.

Podsjetimo, advokati su u obustavi pružanja pravne pomoći od 24. maja. To podrazumijeva da ne mogu pristupati prostorijama policije, sudova i tužilaštava, kao i kancelarijama notara i javnih izvršitelja. Oni smatraju da advokatura mora biti izuzeta iz Zakona o fiskalizaciji, imajući u vidu da je Ustavom definisana kao samostalna i nezavisna profesija koja pruža pravnu pomoć, a ne usluge.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Zeković: Osuđujem napad na novinara Doknića, društvo dovedeno do...

Kako je kazao, aktuelna Vlada Crne Gore, kroz produbljivanje podjela i snaženje nacionalizma, je postala prijetnja po...

Burna sjednica Vlade: Krivokapićev prijedlog podržalo sedam ministara, protiv...

Protiv ove inicijative  bili potpredsjednik Vlade Dritan Abazović, ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić, ministar vanjskih poslova Đorđije...

Ivanka Tramp pozvana da svjedoči u istrazi napada na...

Od Ivanke Tramp je zatraženo da prisustvuje pretresu, koji bi bio održan početkom februara, i pruži informacije...

Podjela vladajućih u Crnoj Gori na premijerove i vicepremijerove

O razrješenju potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića na predlog premijera Krivokapića raspravljaće se 3. februara. Dan kasnije 4....

Bajden: Svaki upad ruskih snaga u Ukrajinu biće smatran...

Bajden je žestoko kritikovan zbog jučerašnje izjave da bi „mali upad“ Rusije u Ukrajinu doveo do ne...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare