Izvor:Pobjeda

Bombaški napad na “Grand”: Optužni prijedlog protiv Grujičića, Mugoša pod istragom

Osnovno državno tužilaštvo podiglo je optužni prijedlog protiv Jovana Grujičića zbog osnovane sumnje da je učestvovao u bombaškim napadima na poznati podgorički lokal „Grand“ i na kuću policijskog inspektora Duška Golubovića. U ovom slučaju istraga traje protiv Zorana Mugoše, dok je protiv njegovog brata Benjamina Mugoše (43) odbačena krivična prijava – ovo se navodi u odgovorima Tužilaštva dostavljenim Pobjedi.

Iz Tužilaštva je saopšteno i da je Grujičiću produžen pritvor.

Na pres konferenciji čelnika policije i Tužilaštva, karajem maja, saopšteno je da je organizator ovih napada Zoran Mugoša koji je nedostupan našim vlastima. Grujučić je označen kao direktni izvršilac ova dva bombaška napada, dok je Benjamin Mugoša bio osumnjičen da je pružao logističku podršku Grujičiću, odnosno da ga je vozio. Nekoliko dana nakon hapšenja Benjaminu Mugoši je ukinut pritvor, a advokat Damir Lekić je saopštio je da je njegov klijent bio u Istražnom zatvoru kada su aktivirane eksplozivne naprave na lokal „Grand“ i na kuću Golubovića.

Prema navodima krivične prijave, sumnja se da je Grujičić po nagovoru Zorana Mugoše 10. septembra 2015. godine, oko 1.50 časova, u Ulici arhitekte Milana Popovića, aktivirao improvizovanu eksplozivnu napravu ispred ulaznih vrata ugostiteljskog objekta „Grand“.
Od siline eksplozije na ugostiteljskom objektu pričinjena je veća materijalna šteta kao i na vozilima, stanovima zgrade i objektima koji su se nalazili u neposrednoj blizini.
Istraga ukazuje i da je Grujičić i 23. novembra 2015. godine, sat iza ponoći, u Kosmajskoj ulici po istom scenariju aktivirao improvizovanu eksplozivnu napravu ispred ulazne kapije dvorišta porodične kuće policijskog službenika Golubovića. Tada je na objektu pričinjena veća materijalna šteta, kao i na objektima koji su se nalazili u neposrednoj blizini.

Grujičić se sumnjiči za izazivanje opšte opasnosti u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Policija Zorana Mugošu tereti za izazivanje opšte opasnosti putem podstrekavanja u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Preuzmite našu aplikaciju

Komentari

avatar

NAJNOVIJE

Raičević novi predsjednik Skupštine Mornara, Lazar Pavićević izabran za...

Prvi čovjek Opštine Bar Dušan Raičević predsjedavaće i Skupštinom KK Mornara čiji je član postao ugledni barski...

MUP traži da im se dostavi spisak

Iz MUP-a su reagovali povodom jučerašnjeg saopštenja te koalicije u kojem se navodi da je četiri hiljade birača...

Policija apeluje na vozače da voze oprezno

Policajci će nastojati, da kroz pojačano prisustvo saobraćajne policije, prvenstveno preventivnim aktivnostima, doprinesu nesmetanom odvijanju saobraćaja, kako...

Predsjednik Đukanović: Bolnica “Danilo I” može služiti na ponos...

U razgovoru sa direktoricom bolnice dr Sonjom Radojičić i menadžmentom, Predsjednik je izrazio poštovanje za očuvanje bogate...

Uhapšen Nikšićanin kod kojeg je pronađeno 285 grama heroina

Pretresom stana kojeg koristi Nilšićanin  na više mjesta su pronađena pvc pakovanja sa heroinom.

NAJČITANIJE

Raković otkrio planove velikosrpskih krugova iz Beograda: Ako pobijedi...

“Nakon što Đukanovićev režim padne, DPS treba zabraniti kao što su zabranjene mafijaške organizacije Koza nostra ili...

KAD SE UDRUŽE ČETNICI I PARTIZANI, Vuković za Standard:...

Izuzetak nije ni ovaj izborni proces pa se u savezu simboličkog imena "Za budućunost Crne Gore", čije...

Filipović za Standard: Demokrate i DF prigrlili besposličare i...

Demokrate kreče grafite u Beranama, a podržavaju anonimni "aktivizam" koji govori da se...

Mugoša: Od sjutra Crna Gora otvara granice sa Srbijom

“Crna Gora će od sjutra otvoriti granice sa Srbijom, Bosnom i Hercegovinom, Albanijom, Kosovom, Sjevernom Makedonijom, i...

„Škaljarce“ u BiH terete za šverc oružja i droge

Kako je Pobjedi potvrđeno iz izvora bliskih istrazi, osumnjičeni su poznati istražiteljima, a trojica crnogorskih državljana označeni...

Komentari

avatar