Izvor:RTCG

Bulatović u poruci za crnogorsku javnost: Nastavite da živite i radite u interesu Crne Gore, oprostite mi

Nekadašnji visoki funkcioner Agencije za nacionalnu bezbjednost Luka Bulatović, koji je u petak pronađen mrtav u iznajmljenom stanu u Podgorici, ostavio je video poruku kojom se obratio crnogorskoj javnosti u kojoj je istakao da je 30 godina radio duboko vjerujući da čini u skladu sa Ustavom i zakonom, ali da je shvatio da to nije bilo tako, zbog čega je postiđen i zbog čega se odlučio na korak za koji je zamolio i one koji ga smatraju prijateljem i one koji ga smatraju neprijateljem, da mu oproste.

Poruku Bulatovića prenosimo integralno:

Večeras sam se odlučio da uradim ono što sam cijelog svog života osuđivao. Večeras sam se odlučio da napravim korak koji nije ništa drugo nego kukavičluk, bježanje, ali je sa moje večerašnje tače gledišta osjećaj odgovornosti prema onome što se zove profesionalna čast i predanost Agenciji za nacionalnu bezbjednost. U prethodnom periodu moja obaveza je bila da znam.

To što pojedine stvari nijesam znao, a dešavale su se, pribojavao se jesam, nije opravdanje jer sam na taj način ugrozio i svoje ljude i svoje prijatelje sa kojima sam radio i sarađivao, iz Agencije i drugih državnih organa, prije svega porodicu.

Ovo je večeras moja odluka, u znak izvinjenja svima njima, i u znak da zbog činjenja ili nečinjenja osjećam ogromnu sramotu i stid, sa kojom dalje ne mogu da se nosim.

Pozivam vas sve koji ovo vidite ili ne vidite, kako god da se desi, da nastavite da živite i radite u interesu Crne Gore. Crne Gore koju smo stvarali, branili, najbolje što smo umjeli.

Skoro 30 goodina svoga života i rada, profesionalno sam svaki svoj svoj korak napravio u najdubljem ljudskom uvjerenju da radim u skladu sa Ustavom i zakonom, u najboljem interesu građana, u najboljem interesu svojih kolega, najboljem interesu svoje porodice.

Danas vidim da to nije bilo tako.

Danas sam zbog toga postiđen, danas zbog toga činim ovaj korak na koji nimalo nijesam ponosan, za koje sve one koji su me smatrali prijateljem, sve one koji su me smatrali neprijateljem, molim da mi oproste.

Pozivam vas sve da zaboravite na ovo ludilo koje se dešavalo zadnjih dana, zadnjih mjeseci, da se dogovorite da ova zemlja, koja je beskrajno lijepa i koju beskrajno volim, svakim atomom svog života sam živio za njen prosperitet, sigurnost i bezbjednost, nastavi da živi da u njoj i moja i vaša djeca, i djeca njihove djece i buduća pokoljenja, uspješno i napredno žive.

Molim vas, dragi prijatelji, oprostite mi.

Neka je vječna Crna Gora

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

U četvrtak uništavao cigarete a sinoć uhapšen; Sumnja se...

Sumnja se da je Milošević bio u organizovanom lancu koji je krao i...

Hitno popraviti položaj policajaca ili slijede protesti

Predsjednik sindikata Igor Rmandić kazao je da Nezavisni sindikat policije i policijski službenici...

Nemaju direktora dva mjeseca, radi samo jedna osoba

Iz Ministarstva kratko kažu da će imenovanje novog direktora/ice biti sprovedeno u skladu...

Gubitkom Montenegro erlajnsa sezona traje upola kraće

Veliki gubitak Očigledno je, po riječima predsjednika Crnogorskog turističkog udruženja...

Meloni: Cijena energije prioritet, braniću nacionalni interes

Đorđa Meloni se obratila javnosti na poljoprivrednom sajmu u Milanu, prvi put poslije...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare