Daka Davidović dobio dojavu o akciji, kada je policija krenula ka Nikšiću?

U koordiniranoj akciji SDT-a i ANB-a, koja je držana u strogoj tajnosti do trenutka kada se krenulo u sprovođenje plana hapšenja osumnjičenih, uhapšen je jedan od prvih saradnika biznismena Miodraga Dake Davidovića, Zdravko Kosanović iz Nikšića. Portal Standard saznaje da je Davidović dobio dojavu o koordinisanoj akciji od jedne od osoba koja je imala tu informaciju.

Da li je Davidović na spisku za hapšenje još nije poznato, ali je trebalo da bude ispitan u okviru ove velike istrage.

Nezvanično, Davidović za sada nije dostupan istražnim organima.

Zdravko Kosanović, čije ime se već dovodilo u vezu s zaplijenjenim cigareta takođe je uhapšen u ovoj akciji. Kosanović je prema pisanju medija stvarni vlasnik srpske kompanije “KOZD” kojoj su zaplijenjene cigarete u Luci Bar, a javnosti je poznat od ranije.

Kosanović i Abazović

Kako su mediji pisali Kosanović važi za bezbjedonosno interesantnu osobu i svojevremeno je bio pod posebnom obradom policije i Specijalnog tužilaštva.

U više navrata bio je osumnjičen za različita krivična djela – od vremena kada je sa Davidovićem bio dio policijske istrage o nikšićkoj Željezari, sve do krivične prijave o nezakonitom miješanju u izborni proces u Nikšiću prošle godine.

Bio je umiješan i u dešavanja koja su pratila parlamentarne izbore u našoj državi 2016. godine, govorilo se tada da je blizak Demokratskom frontu. Te ga je godine policija izdvojila iz reda za let za Beograd. Navodno je Kosanović tada saslušavan u podgoričkom Centru bezbjednosti zbog mogućih malverzacija u poslu sa otpadnom sirovinom iz Željezare, iz doba kada je upravljao otpadom u Nikšiću.

Što se tiče samih sumnji u malverzacije u Željezari, sumnjalo se da su Kosanović i njegov poslovni partner D.K. kroz sekundarni otpad željeza, umjesto otpadnog željeza, u fabriku unosili šut, granje, iskidane gume i drugi otpad, kako bi dobili na tonaži i tako izvlačili novac iz nikšićke fabrike.

Pošto se doznalo kako su zaplijenjene cigarete koje je naručila njegova firma, po društvenim mrežama počele su da osviću Kosanovićeve fotografije sa premijerom u tehničkom mandatu Dritanom Abazovićem

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

SAD: Avion udario u dalekovod, 117.000 ljudi ostalo bez...

Najmanje 117.000 potrošača ostalo je bez električne energije nakon što je mali avion udario u dalekovod u...

Ne mogu da posjete partnera kada je u bolnici

Zakon o životnom partnerstvu lica istog pola, kojim je propisano da mogu da uživaju ista prava kao...

Tramp ne želi da se vrati na Tviter

Prošlo je nekoliko dana od kada je Ilon Mask vratio nalog Donaldu Trampu, a bivši američki predsjednik...

Snažan zemljotres 27 kilometara od Travnika

Jak zemljotres jačine 4,6 po Rihterovoj skali pogodio je jutros BiH. Dogodio se 27 kilometara sjeverozapadno od...

Stojanović: Nema bojazni da će Alimentacioni fond zaživjeti na...

Prema posljednjem presjeku, Centrima za socijalni rad dostavljen je 141 zahtjev za isplatu iz Alimentacionog fonda. Stojanović...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare