Do Kvon ostaje u pritvoru do odluke suda po žalbi ODT-a

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici izjavilo je žalbu na prihvaćeno jemstvo u iznosu od po 400.000 eura za južnokorejske državljane Južne Do Kvona (32) i Hon Čand Juna (37) koje terete da su izvršili krivično djelo falsifikovanje isprava, zbog čega se odlaže izvršenje rješenja Osnovnog suda od 2. juna, pa će okrivljeni boraviti u pritvoru sve do okončanja postupka po žalbi i eventualne pravosnažnosti rješenja kojim se jemstvo prihvata.

Osnovni sud u Podgorici je, rješenjem od 2. juna, ponovo prihvatio ponuđeno jemstvo u iznosu od po 400.000 eura za južnokorejske državljane. Kako je saopšteno iz suda, pored jemstva, određena je i mjera nadzora – zabrane napuštanja stana, koju treba da sprovede policija.

Protiv navedenog rješenja Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici je izjavilo žalbu, pa se spisi predmeta upućuju Višem sudu u Podgorici radi odlučivanja po navedenoj žalbi.

– Izjavljena žalba odlaže izvršenje rješenja o jemstvu, pa će okrivljeni boraviti u pritvoru sve do okončanja postupka po žalbi i eventualne pravosnažnosti rješenja kojim se jemstvo prihvata. O ishodu drugostepenog postupka, javnost i mediji će biti obaviješteni kroz saopštenje za javnost na sajtu Osnovnog suda u Podgorici – poručili su u Osnovnom sudu.

Nekadašnji ,,kralj kriptovaluta“ Do Kvon i njegov saradnik Hon Čang uhapšeni su 23. marta na podgoričkom aerodromu po potjernici koju su za njima 22. septembra prošle godine raspisale korejske vlasti zbog optužbi za prevaru tešku 40 milijardi.

Lisice na ruke su im stavljene kada su na pasoškoj kontroli pokazali falsifikovane pasoše Kostarike uz pomoć kojih su planirali da se ukrcaju u privatni avion i odlete za Dubaji.

Provjerom prtljaga optuženih pored pasoša Južne Koreje pronađene su i belgijske putne isprave koje su bile skrivene a za koje je provjerama preko NCB Interpol Brisel takođe utvrđeno da su falsifikovane.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Predsjedništvo PES-a: Jevrosima Pejović nije više član naše partije,...

"Za period od mjesec dana sa uvaženom poslanicom Pejović je više funkcionera našeg Pokreta obavilo razgovor i...

Uhapšeno 145 osoba nakon napada u Ankari

Hapšenja su uslijedila dva dana nakon bombaškog napada u Ankari, za koji je odgovornost preuzela Radnička partija...

Kragujevac: Veliki požar u soliteru, dvije osobe stradale,vatrogasci i...

Kako javljaju srpski mediji požar je izbio oko 21 sat na 11. spratu solitera u centru Kragujevca.

I sjutra sunčano, temperatura do 29 stepeni

Na sjeveru ujutru po kotlinama očekuje se magla. Prijepodne biće uglavnom sunčano, a u drugom dijelu dana...

Tragedija u Italiji: Autobus sletio sa nadvožnjaka i zapalio...

Kako prenose italijanski mediji, sve se dogodilo kod Venecije oko 20 časova. Tamo je...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare