Draganu Kojoviću određen pritvor

Policijskom službeniku Kriminalističko-obavještajne analitike Uprave policije u Bijelom Polju Draganu Kojoviću danas je određen pritvor do 30 dana zbog opasnosti od bjekstva i mogućeg uticaja na postupak istrage uništavanjem dokaza.

Pritvor je određen i Marku Gutiću, Damiru Peričiću kao i Vladanu Zekoviću koji se nalazi u bjekstvu.

Odluku o pritvoru donijela je sutkinja za istragu Višeg suda u Podgorici Suzana Mugoša.

Ona nije uvažila argumentaciju branioca Kojovića, advokata Damira Lekića koja, kako je ocjenio, nedvosmisleno ukazuje da je pritvor kao najstrožija mjera za obezbjeđenje prisustva okrivljenog i za nesmetano vođjenje krivičnog postupka, u konkretnom slučaju i više nego nepotreban, te da se ista svrha može ostvariti i nekom blažom mjerom.

– Suprotno stanovištu odbrane, sutkinja za istragu smatra da su dokazi pribavljeni u skladu sa zakonom i da u odnosu na okrivljenog Kojovića postoji opasnost da će pobjeći i mogućnost da će uništiti ili manipulisati dokazima protiv njega – kazao je advokat Lekić.

On je najavio žalbu na ovo rješenje sutkinje Mugoše.

Kojović je u srijedu prilikom saslušanja u Specijalnom tužilaštvu negirao sumnje SDT-a, ali kako je tada kazao advokat Lekić, zbog lošeg psihofizičkog stanja odlučio je da iskoristi svoje zakonsko pravo i da se brani ćutanjem.

Kojović se tereti da je u toku 2020. godine i 2021. godine, postao pripadnik kriminalne organizacije, koju su formirali okrivljeni Dragan Jeknić, Zlatibor Vrhovac, Benjamin Ljačević i Đordije Gojačanin, koja za cilj ima vršenje krivičnih djela za koje se po zakonu može izreći kazna zatvora od četiri i više godina.

Kako nam je nezvanično saopšteno, oni su poznati istražiteljima po krijumčarenju narkotika.

I Kojović je čak prije desetak godina za vrijeme obavljanja poslova zamjenika komandira dovođen u vezu sa prekograničnim kriminalom. Tada je sklonjen iz službe, ali ne i procesuiran.

Nakon hapšenja Kojovića, Gutića I Peričića u utorak veče, policija je pretresom prostorija koje koriste ovi okrivljeni oduzela veću količinu novca i vrijedne pokretne stvari za koje se sumnja da su pribavljene kriminalnom djelatnošću.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Majkl Pens predao dokumente za predsjedničku kandidaturu

Rojters nije u mogućnosti da odmah potvrdi autentičnost prijave na veb stranici Komisije. Pens...

Sjutra promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalim

Ujutru je na sjeveru po kotlinama moguća magla. Kako je saopšteno iz Zavoda za...

Milatović i Đurović prisustovali prijemu povodom šeste godišnjice učlanjenja...

Domaćini prijema bili su predsjednik Vlade i koordinator Ministarstva vanjskih poslova Dritan Abazović i rukovodilac radom Ministarstva odbrane ministar Filip...

Britanska vlada smjestiće na barže 1.000 migranata – tražilaca...

Još dvije barže - pored jedne koja bi u naredne dvije sedmice trebalo da bude usidrena u...

Predizborna kampanja nije dinamična kao prethodne, politika se ‘preselila’...

Politikolog Predrag Zenović ocijenio je da aktuelna predizborna kampanja nije dinamična kao prethodne. Smatra da se ulazi...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare