Formiran Operativni tim: Funkcioner GP URA Rade Milošević kontrolisaće izbore u Nikšiću

Vlada Crne Gore formirala je Operativni tim za kontrolu izbornog procesa u Nikšiću, u skladu sa zaključcima sa sastanka koji je održan 11. februara u kabinetu potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića, kojem su prisustvovali ministarka odbrane Olivera Injac, ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović i rukovodioci bezbjednosnih službi.

Na čelu Operativnog tima je Predrag Ćorović predstavnik ANB, a članovi Rade Milošević državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova i funkcioner GP URA, Mladen Marković službenik Uprave policije i Vladimir Vučeljić službenik Obavještajno bezbjednosnog direktorata.

Kako se navodi u dokumentu u koji je Standard imao uvid, OT je formiran u cilju sprovođenja aktivnosti usmjerenih na praćenje i preventivno i proaktivno djelovanje u kontekstu bezbjednosne situacije u Nikšiću, kao i u cijeloj Crnoj Gori, u susret lokalnim izborima u ovom gradu zakazanih za 14. mart 2021. godine.

Operativni plan djelovanja ovog Tima odnosi se na praćenje aktuelne situacije u Nikšiću sa bezbjednosnog aspekta, sa posebnim fokusom na eventualno narušavanje javnog reda i mira i nacionalne bezbjednosti.

”Između ostalog, njime su definisane preventivne mjere, načini djelovanja i resursi kojima operativni tim raspolaže, a sve sa ciljem sveobuhvatnog tretiranja bezbjednosne situacije u Nikšiću u susret lokalnim izborima zakazanim za 14. mart 2021. godine”, piše u dokumentu.

Kako je Standard već pisao, u ovom slučaju sporno je to što je Rade Milošević kao funkcioner GP URA i politička ličnost dio operativnog sastava policije za praćenje izbornog procesa u njegovom rodnom Nikšiću, gdje na lokalnim izborima učestvuje i njegova partija.

Povodom formiranja ovog Operativnog tima danas je reagovao i aktivista za ljudska prava i bivši predsjednik Savjeta za građansku kontrolu rada policije Aleksandar Zeković, koji je saopštio da je Vlada Crne Gore formirala još jedan bezimeni i četvoročlani OT.

Zeković je pitao šta će smijenjeni komandant SAJ Mladen Marković i političar Rade Milošević, čija partija učestvuje na lokalnim izborima u tom Operativnom timu.

“Obavještajne aktivnosti i podatke ne treba kompromitovati učešćem političara i stranačkih funkcionera u njima već ih strogo profesionalno prikupljene i analizirane dostaviti donosiocima odluka”, kazao je Zeković.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

PKS daje punu podršku otporu građana Tuzi

"Smatramo da su ovo političke mjere, nipošto zdravstvene, obzirom da su Tuži opština koja je u zelenoj...

RADONJIĆ: Podnijeta krivična prijava protiv Dejana Peruničića

Po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva Specijalno policijsko odjeljenje podnijelo je krivične prijave protiv bivšeg direktora Agencije za...

Konjević: Institucije dograđivati a ne urušavati

Konjević je, kako je navedeno u saopštenju, zadovoljan što su evropski partneri apostrofirali potrebu za širokim konsenzusom...

Zeković: Građanima se prijeti snagom države i nazivaju se...

"Građani/ke zvuči li ovo poznato “Interes države i građana mora biti ispred svih drugih interesa, a nijedan...

Jokić o trudnicama: Greške se dešavaju, srećom prošlo bez...

On je potvrdio da su trudnice nakon ukazane pomoći juče otpuštene kući te da su dobrog zdravstvenog...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare