Izvor:Pobjeda

Incident na suđenju u Podgorici za ubistvo policajca: Luan Hasanaj udaljen iz sudnice poslije prijetnji smrću sudijama

Luan Hasanaj optužen za ubistvo policajca Milutina Lekovića danas je po nalogu sudije Predraga Tabaša udaljen iz sudnice Višeg suda u Podgorici nakon što je uputio prijetnju krivičnom vijeću i tužiocu da će svi biti eliminisani.

“Očekujem da ću odavde izaći naoružan i da vas sve eleminišem. Nisam ja ovdje optužen nego vi, i osuđeni ste na smrt”, kazao je Luan Hasanaj nakon čega ga je sudija Tabaš udaljio iz sudnice.

Luan Hasanaj se tereti da je sa zadnjeg sjedišta policijskog automobila ispalio smrtonosni hitac u potiljak policajca Milutina Lekovića decembra 2019. godine.

Njegov brat Lulzim i majka Nure Hasanaj se terete da su pomogli ubistvo Lekovića.

Optuženi Luan Hasanaj, njegovi brat i majka Ljuljzim i Nure danas su tokom suđenja u nekoliko navrata prekršili procedure ponašanja i ophođenja prema ostalim strankama u postupku zbog čega su i opominjani.

Međutim to optuženi Luan Hasanaj nije uvažio. Hasanaj je prije izgovorene prijetnje bio opomenut i da ne vrijeđa i da se pogrdnim imenima se ne obraća i ne oslovljava stranke u postupku.

Prije udaljavanja Luana Hasanaja iz sudnice, prikazan je video snimak sa kamere Prve banke u Igalu koja je zabilježila trenutak udara policijskog automobila u betonski zid i kako potom optužena braća Hasanaj i njihova majka Nure izlaze sa zadnjeg sjedišta tog vozila.

Komentarišući prikazan snimak, Hasanaji su ustvrdili da se radi o montiranom materijalu.

Njihovi branioci su iz tog razloga zatražili izuzimanje ovog dokaza iz spisa predmeta ali je sud odbio ovaj zahtjev.

Za naredno ročište planirano je da se iznesu završne riječi i nakon toga sud bi u zakonski predviđenom roku trebao da presudi Hasanajima povodom ove optužnice.

Prilikom davanja odbrane, Luan Hasanaj tvrdio je da je policajac koji bio suvozač u vozilu drzao pištolj koji je opalio tokom sudara, dok je Nure tvrdila da su optužbe falsifikovane i da su ona i njeni sinovi nevini.

Sa druge strane, iskazi svjedoka koji su saslušani u istrazi opovrgli su odbrane Hasanaja kojima su negirali ubistvo policajca jer navodno kod sebe nijesu imali pištolj.

Nure Hasanaj je pred istražiteljima tvrdila da je Leković izgubio kontrolu nad policijskim vozilom koje je udarilo u betonsku ogradu nakon čega je njegov kolega Aleksandar Kilibarda izvadio pištolj i misli ,,da je tada njegov pištolj opalio“.

Međutim, njene tvrdnje opovrgao je i sadržaj video nadzora koji je zabilježio udar policijskog automobila u betonsku ogradu i pokušaj Luana Hasanaja da osim Lekovića ubije i njegovog kolegu Aleksandra Kilibardu.

Nadzorne kamere sa poslovnice Prve banke u Igalu zabilježile su kako Luan Hasanaj, nakon ispaljenog metka u potiljak policajca Milutina Lekovića sa zadnjeg sjedišta policijskog vozila, u dva navrata pokušava da ubije i policajca Aleksandra Kilibardu, ali nije uspio u tom naumu jer je pištolj oba puta zakočio.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Dvije osobe lišene slobode zbog bacanja ručne bombe na...

Službenici policije su nakon niza preduzetih istražnih i kriminalističkih mjera i radnji, kao i odgovarajućih vještačenja u...

Pavićević: Kada već govori o stanovima i kreditima, Bošnjak...

- “Privilegovana” Bošnjak nije se zadovoljila samo stanom, nego je tražila i kredit za poboljšanje uslova stanovanja.

Vuković posjetio Jad Vašem i položio vijenac u Sali...

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković je položio vijenac u Sali sjećanja. - Uz neizrecivi osjećaj...

Osnovcu pozlilo u školi, priznao da je koristio drogu...

“Policija je 1. decembra oko 14.30 časova postupala po prijavi Hitne medicinske pomoći Budva, da je mlađem...

VIDEO DOKAZ: Obezbjeđenje Milana Kneževića napalo Gardaševiće!

Na dvominutnom snimku sa nadzornih kamera, koje portal Pobjede ekskluzivno objavljuje, zabilježen je incident koji se desio...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare