Iz zatvora prelazi u manastir uz citat folk pjevača: Ne može nam niko ništa, jači smo od sudbine

Milić

Jedna od optuženih za pokušaj terorizma 16. oktobra prošle godine, Branka Milić, kojoj je ukinut pritvor jer će, tokom suđenja, uz garanciju mitropolita Amfilohija, nakon izlaska iz zatvora kazala je da je iznenađena odlukom Višeg suda.

“Presrećna sam i drago mi je što sam izdržala štrajk glađu i nemam riječi. Sad sam prekinula štrajk”, kazala je ona novinarima ispred ZIKS-a.

“Osjećam se iscrpljeno i zbog ovog štrajka glađu ali više zbog toga što nisam imala mogućnost da se branim to je jedan strašan osjećaj kada vas uvedu i zaključaju. Znači, pristup pravdi je meni godinu dana bio onemogućen i to je ta nepravd, ta nemoć to je to što čovjeka ubija. Ja sam bila godinu u toj samici skoro totalnoj izolaciji. Ja jesam tražila jednokrevetnu sobu ali ovako nešto vjerujte strašno je ali to kažu ‘Ne može nam niko ništa jači smo od sudbine’ jel tako?”, kaže ona.

Iz zatvora je pošla u manastIr Uspenja Presvete Bogorodice – Duga na Bioču. Milić kaže da će se redovno odazivati na poziv suda.

“Meni je najviše u interesu i to mi je bilo od samog početka u interesu da se istina iznese na vidjelo i zbog Crne Gore i zbog Srbije i zbog moje porodice i ovih divnih ljudih u ZIKS-u ovih komandirki bez kojih ne bi izdržala sve to”, kazala je ona.

Njoj je mitropolit Amfilohije u manastiru boravak, smještaj, hranu, zdravstvenu zaštitu, kao i prevoz od manastira do suda radi nesmetanog vođenja krivičnog postupka.

Advokat Branke Milić, Jugoslav Krpović rekao je da je ona disciplinovana osoba.

“Kada je uspjela da se brani iz pritvora ona će to još bolje raditi sa slobode u ovim uslovima koji su adekvatni. Imaće uvid u video materijale i kada izađe i kada se oporavi nadam se da će moći aktivno da učestvuje tokom izvođenja dokaza. Ona je od samog starta pritvaranja pokušavala da učestvuje aktivno u postupku, međuti, ona je u tome onemogućavana od strane policije i od strane SDT-a”, rekao je on.

Osim advokata, Branku je ispred suda sačekala njena kćerka Jelena Milić.

“Ja sam očekivala ovakvu odluku mnogo ranije, očekivala sam je prošle godine čim su je pritvorili. Očekivala sam da će shvatiti da su pogriješili…  Ovo vrijeme ne može niko da nam nadoknadi, ali sam presrećna jer je ona dobro”, kazala je Jelena.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

FDA: Koristi od vakcinacije djece protiv Kovida 19 značajno...

Saopštenje dolazi pošto se očekuje da će panel spoljnih stručnjaka u utorak glasati da li da preporuči...

Regija na rubu sukoba: Bajden šalje moćnu petorku da...

Lidere brine i uloga Rusije koja bi već za nekoliko dana mogla, za početak, zadati težak diplomatski...

BANA: Abazoviću na sastanku predat spisak zahtjeva

Ukazali su da je u posljednje vrijeme, kako tvrde, sve više izraženo podizanje betonskih i metalnih krstova...

DPS Žabljak: Nova kadrovska struktura spremna da se uhvati...

"Na konferenciji je učestvovao 81 delegat i izabran je novi saziv Opštinskog odbora. Osim novoizabranih 50 članova,...

Završen prvi CBCG FinTech Hackaton: Prva nagrada za tim...

Kako je saopšteno iz CBCG, prvu nagradu, u iznosu od 3. 000 eura, osvojio je tim “Budućnost”...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare