Još jedna žrtva rata mafije: Damjanović izrešetan u Nikšiću, u gepeku vožen do Cetinja

Damjanović

Iako zvanično još nije potvrđen identitet beživotnog tijela pronađenog juče u blizini starog puta Cetinje – Nikšić, službenici Uprave policije sumnjaju da je u pitanju leš Pera Damjanovića (37), koji je nestao 4. septembra u Nikšiću, zbog čega je istraga usmjerena u samo jednom pravcu – prema rješavanju surove egzekucije, nastale najvjerovatnije usljed mafijaškog sukoba, saznaje portal Standard u vrhu Uprave policije.

 Nezvanično, žrtva je pogođena sa najmanje dva projektila u predjelu grudi, a tijelo u fazi truljenja nađeno je u sklupčanom položaju. Damjanović je u policijskim evidencijama važio za bezbjednosno-interesantnu osobu i pripadnika škaljarske grupacije, a prva rekonstrukcija slučaja navodi na sumnju da je ovaj muškarac ubijen na teritoriji Nikšića, gdje mu se do juče ujutro gubio svaki trag. 

Prema saznanjima portala Standard, policiji je poznato ko je osoba sa kojom je posljednji put javno viđen. Takođe, zna se i na kojoj lokaciji mu se zadnji put gubi telefonski signal. “Sumnja se da su jedna ili više osoba učestvovale u ubistvu i skrivanju tijela. Najvjerovatnije, kada je ubijen, nepoznati izvršioci su ga ubacili u gepek automobila, što potvrđuje položaj tijela u kojem je pronađen. Ubice su ga onda starim putem preko Grahova, iz Nikšića odveli kilometar dalje, na teritoriju cetinjske opštine”, rečeno je Standardu u policiji.

Ubice su ga potom, kako se sumnja, bacile u jarak pokraj puta, a onda ga uz samu površinu zatrpale zemljom i lišćem, zbog čega su ga mještani sela Kobilji do lako uočili i juče oko 11 časova alarmirali policiju.

Ekipe kriminalističke policije, zajedno sa kolegama iz nikšićke i cetinjske policije, sada detaljno provjeravaju sve moguće motive ubistva, počev od sukoba zavađenih klanova – škaljaraca i kavčana. Takođe, provjerava se i da li je Damjanović bio sa nekim u sukobu tokom sedmomjesečnog boravka u zatvoru zbog nedozvoljenog oružja, odakle je izašao dva mjeseca prije ubistva. Ne isključuje se ni mogućnost, da su motiv ubistva i drugi neraščišćeni odnosi, koji su postali predmet detaljne istrage.

“Zvanično, nemamo motiv, ni izvršioce, u toku je detaljna istraga, čiji ishod moramo sačekati”, kazao je jedan od sagovornika blizak istrazi.

Standard je tokom dana objavio da DNK analiza zvanično još nije završena. Međutim, tokom prepoznavanja tijela, koje je u fazi raspadanja, članovi familiije Damjanović ipak tvrde da je to Pero, a na osnovu pojedinih fizičkih karakteristika. Ipak, sve dok vještaci ne potvrde njihove tvrdnje, beživotno tijelo će zvanično biti tretirano kao nepoznato.

Za sada je poznato da je završena obdukcija, kojom je nedvosmisleno utvrđeno da je žrtva ubijena projektilima iz vatrenog oružja.

“Završena je obdukcija tijela. Izvještaj obducenta će biti upucen nadležnom tužiocu. Preliminarni izvještaj obducenta pokazao je da na tijelu postoje povrede u predjelu grudnog koša, nanijete vatrenim oružjem. Policija radi na rasvjetljavanju događaja, kao i utvrđivanju identiteta putem DNK i drugih analiza”, saopšteno je stadardu u Upravi policije.

Posebno simptomatično za istragu je činjenica da je Damjanović u decembru prošle godine priznao policiji da su pištolji, nađeni u posjedu kuće i automobila braće Jovana i Igora Vukotića, zapravo njegovi. Da li je to bila istina, nikada nije otkriveno, jer je nakon njegovog priznanja podignuta optužnica, a zatim donijeta i osuđujuća presuda, po kojoj je samo on morao da ide u zatvor, dok su drugi akteri bili pošteđeni ogovornosti. Da li suparnički tabor, kao i u još nekoliko slučajeva likvidacija u Podgorici, Budvi i Kotoru, ne prašta pomagačima predvodnika škaljaraca, biće još jedan u nizu izazova za inspektore i tužioce u istragama krvavih obračuna dva sukobljena klana.

 

 

Preuzmite našu aplikaciju

Komentari

avatar

NAJNOVIJE

Danas nam stiže jesen

Jesen će za stanovnike sjeverne Zemljine polulopte početi danas u 15 časova i 30 minuta.

U Mađarskoj još 633 zaraženih, osmoro preminulo

Prema podacima zvaničnog sajta koronavirus.gov.hu, broj oboljelih se od posljednjeg presjeka povećao za 633, čime je ukupno...

U Baru 111 osoba zaraženih koronavirusom

“U izvjesnoj mjeri se smanjio broj naših sugrađana koji se nalaze pod pojačanim nadzorom – trenutno ih...

Novi ministar zdravlja Češke ne želi da zatvara granice...

"Ne možemo uništiti privredu time da preduzmemo jednostavnu mjeru kao što je npr. zatvaranje zemlje. Koju god...

Legenda Formule 1 je teško, oporaviti se neće!

Naime, kako prenosi Korijere delo sport, u dokumentarnom filmu francuskog TMC-a, neurolog Erih Riderer otkrio je da je slavni...

NAJČITANIJE

NEMA VIŠE ČEKANJA: Medojevićev PzP sa svojih pet poslanika...

Tvrd stav Abazovićeve koalicije o tome ko može biti dio vlasti, a ko...

Knežević i Mandić bez dogovora sa Abazovićem i pored...

Do sastanka lidera DF-a sa Abazovićem uz posredništvo SPC došlo je nakon što su prekinuti pregovori trojne...

MEDOJEVIĆ: “URA sa četiri mandata ucjenjuje, šta vam tu...

Insistiranje koalicije Crno na bijelo ili tačnije građanskog pokreta URA na ekspertskoj vladi,...

Ko pomene četnike i Amfilohija ne gine mu krivična...

Javnost je upoznata sa prijavom koju je ova NVO podnijela protiv novinara i publiciste Ranka Đonovića zbog autorskog teksta...

Balkan šokiran: Četnik premijer Crne Gore?

Do juče “anonimni” univerzitetski profesor, predvodnik najjače opozicione liste na nedavnim izborima, koji se za širu javnost...

Komentari

avatar