Izvor:Dan

Katnić ispituje zapošljavanje 170 radnika u Aerodromima

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) provjerava da li je izvršni direktor Aerodroma Danilo Olrandić nezakonito zaposlio 170 radnika, navodi se u odgovoru koji je dostavila specijalni tužitelj i portparol SDT-a Sanja Jovićević, piše Dan.

“Navedeni predmet u fazi je izviđaja i u toku je prikupljanje obavještenja radi donošenja odluke u predmetu. Više informacija nije moguće saopštiti radi zaštite interesa krivičnog postupka”, naveli su iz SDT-a Televiziji Vijesti.

Krivičnu prijavu protiv Orlandića glavnom specijalnom tužiocu Milivoju Katniću, 10. juna, podnijela je opoziciona partija SDP, optužujući direktora Aerodroma, koji je visoki funkcioner SD-a, da je počinio produženo krivično djelo povreda prava pri zapošljavanju i krivično djelo zloupotreba službenog položaja.

Dan je 1. jula objavio da je SDP podnio prijavu protiv Orlandića.

“Prema informacijama i dokumentaciji koja nam je dostavljena u Aerodromima Crne Gore u dužem periodu nezakonito je vršeno zapošljavanje lica. To je sve moguće utvrditi pregledom dokumentacije o stotinama novozaposlenih koji suu radni odnos primljeni suprotno članu 20 zakona o radu, statuta društva uz diskriminaciju nepodobnih kandidata”, naveli su iz SDP-a.

Dokumentacija koju su dostavili uz prijavu, kako su naveli, nije jedini dokaz kojima potkrepljuju svoje tvrdnje.

“Podsjećamo i da je resorni ministar saobraćaja Osman Nurković na kontrolnom saelušanju na Odboru za ekonomiju Skupštine 1. novembra 2018. godine saopštio da je menadžment mimo zakona zaposlio 126 radnika u stalni radni odnos, dok su samo u ovoj godini uposlena 394 radnika”, naveli su iz SDP-a.

Kako su saopštili, predstavnici SDP-a su uz prijavu dostavili sistematizovana radna mjesta i zapošljavanje na određeno i neodređeno od 2012. do 2019. godine, tabelarni prikaz sistematizacije, pravilnik o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji sa opisom poslova i statut Aerodroma.

Prema saznanjima TV Vijesti, i SDT je pribavilo određenu dokumentaciju nakon čijeg će razmatranja donijeti odluku da li ima osnova za krivično gonjenje Orlandića, koji je na čelu Aerodroma od avgusta 2017. godine.

Dan je prije objave teksta 1. jula, poslao pitanja Aerodromima u vezi s navodima iz prijave SDP-a, ali im na upite nije odgovoreno.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Vuković: Tiranija pod rukovodstvom Abazovića

Vuković je istakla da je vlast koja “ima fluidnu većinu” bila obavezna da ih pozove na razgovor,...

Konatar: URA spremna da odloži glasanje za sudije Ustavnog...

-Ako propustimo ovu šansu i ne izaberemo sudije Ustavnog suda, gubimo nove mjesece dragocjenog vremena u institucionalnoj...

Popović: Očekujemo najmasovniji skup do sada

Svi građani koji su svjesni galopirajuće krize koja prijeti da uruši kompletan državni sistem, oni koji svakodnevno...

Šehović: Pošaljimo i večeras poruku da ne pristajemo na...

-SVI na protest - poručio je Šehović. Podsjećamo, novi protest pokreta Ima nas biće...

Vukčević: Biću blokator svakog kriminalnog plana i protivpravnog ponašanja

Predsjednik Izborne komisije Glavnog grada Veselin Vukčević, odgovorio je na zahtjev za ponovno zakazivanje sjednice komisije, te...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare