Izvor:AntenaM

Katnić: Na osnovu Lazovićevog rada gonjeni su i najopasniji kriminalci, nije istina da sam rekao da je bio na tajnom zadatku

Donedavni Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić demantuje da je kazao kako je Petar Lazović bio tajni agent na tajnom zadatku kada je imao kontakte koji se pominju u navodnom dokumentu Europola, objavljenom na portalu Libertas. U izjavi za Antenu M Katnić odbacuje te interpretacije njegove izjave, koje su se večeras čule u emisiji ''Načisto'', u kojoj je gost premijer Dritan Abazović.

“Ja nikada i niđe nijesam izjavio da je Petar Lazović bio na tajnom zadatku. Izjavio sam da je Specijalno tužilaštvo, a povodom dokumetacije koju je doobio od Europola, povodom postupanja policijskog službenika Petra Lazovića utvrdilo da je on, u vezi svojih poslova i radnih zadataka u Sektoru za podršku, postupao u skladu sa zakonom, otkrivao počinioce krivičnih djela i krvična djela, prikupljao dokaze i o tome obavještavao pretpostavljene starješine”, istakao je on.

Na osnovu tih obavještenja, dodao je Katnić, oni su preduzimali zakonom predviđene radnje i procedure, što podrazumijeva i podnošenje krivičnih prijava protiv počinilaca najtežih krivičnih djela, pa i krivičnih djela organizovanog kriminala.

“Nijesmo utvrdili da je Petar Lazović član nijedne kriminalne grupe i zbog toga smo donijeli odluku koja postoji u Specijalnom državnom tužilaštvu. To je sve što sam ja izjavio u vezi sa ovim predmetom”, zaključio je Katnić.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

(UŽIVO) Vlada o ustupanju Majbaha, produženju akciza za gorivo,...

Vlada će danas usvojiti Protokol o pristupanju Finske i Švedske NATO savezu, najavio...

Nikola Jokić dobio najveći ugovor u istoriji NBA lige

Dvostruki uzastopni MVP će potpisati novi petogodišnji ugovor vrijedan 264 miliona dolara, takozvani...

Zelenski: Ukrajina počela da izvozi struju u EU

"Prešli smo važan korak u našem približavanju EU", rekao je sinoć predsjednik Ukrajine,...

Šćekić: Moguće ponovno pokretanje proizvodnje u Rudniku uglja u...

"Sve elektrane sada traže ovu sirovinu, tako da smo imali poziva i interesovanja...

Stejt department: “Otvoreni Balkan” temelj za jačanje ekonomija

"Sjedinjene Države podržavaju ove i druge komplementarne inicijative za zajedničko produbljivanje regionalne ekonomske...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare