Katnić: Obukcioni nalaz pokazuje da smrt Bulatovića nije bila nasilna

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić rekao je danas da su dobili odbukcioni nalaz i mišljenje koji pokazuju da smrt nekadašnjeg agenta Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) Luke Bulatovića nije bila nasilna.

Katnić je to kazao na konferenciji za medije Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) i Uprave policije (UP) na kojoj se predstavljaju podaci iz aktuelnih predmeta u nadležnosti SDT. Katnić je rekao i da je SDT dobio obdukcijski nalaz o smrti Luke Bulatovića, i mišljenje jasno ukazuje da je došlo do samoubistva.

Postoji, kako je dodao, još nalaza koji treba da dođu i koji će se cijeniti pojedinačno i donijeti odluka.

Komentarišući to što je prošle godine rekao da njihova saznanja ukazuju da Pero Muhadinović i Andrija Gazivoda nisu članovi nijedne kriminalne organizacije rekao je da je tad imao takva saznanja.

Tad sam ih imao, a danas postoji dokaze do osnovane sumnje da je ova kriminalna grupa kad je pokušala nekog da liši života, pa kad to nije uspjelo, idu do drugog, a na pitanje zašto jedan drugom odgovara: “Mora da je sa ovijema” – citirao je Katnić i dodao da je potrešen stanjem.

Potrešen je zbog toga.

 Ja sam sa Cetinja. Znam im roditelje, đedove – rekao je Katnić i dodao da smatra da represivna uloga neće biti dovoljna, već je potrebna šira, društvena akcija da bi se ovakvo ponašanje spriječilo.

“Ova organizacija se ne može mijenjati bez ozbiljnih posljedica. SDT, MUP i policija uticali su da dođe do ovakvih rezultata”, dodao je on.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Racija u Njemačkoj, pali i dileri iz Crne Gore

Kako prenose mediji, pretreseno je više desetina stanova, a fokus racije je bio na gradu Mesingenu. Tokom...

Đukanović: Na obroncima Bjelasice nema nijednog radnika, Vlada brine...

On je podijelio podatak koji ima da je kapitalni budžet u januaru bio projektovan na 20 miliona,...

Papa Franja primljen u bolnicu sa respiratornom infekcijom

Pregledi su pokazali respiratornu infekciju, koja nije kovid-19, i koja će zahtijevati nekoliko dana u bolnici, rekao...

U Belgiji pritvoreno sedam osoba osumnjičenih za planiranje terorističkih...

Tih sedam osoba privedeno je sinoć u okviru akcije protiv ekstremističkog djelovanja usmjerenog na radikalizaciju mladih ljudi....

Blinken o Dodiku: On je na Putinovom autoritarnom putu

Blinken je poruku uputio na zvaničnom Tviter nalogu, a Dodika je uporedio s predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom.

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare