Katnić otkazao obezbjeđenje: Ministre Sekuloviću, ubuduće ste Vi odgovorni za moju bezbjednost

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić obavijestio je danas ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića da je odlučio da pripadnici njegovog obezbjeđenja više ne obavljaju tu funkciju, a zbog ozbiljne zloupotrebe službene dužnosti određenih pripadnika MUP-a Crne Gore i Sektora policije posebne namjene. Katnić je naglasio da ubuduće lično Sekulovića smatar odgovornim za njegoviu bezbjednost.

“Naime, dana 14.09.2021.godine iz te službe šefu mog obezbjeđenja Mileti Drobnjaku postavljena su pitanja na koja treba da odgovori. Ta pitanja su vezana za moj službeni boravak na Cetinju dana 05.09.2021.godine, i ona glase: 1. Kada ste pošli 04.09.2021.godine na Cetinje? 2. Kuda ste pošli – putni pravac? 3. Kako ste prošli barikade na ulaz u Cetinje (ko Vam je omogućio prolaz)? 4. Da li si ti ili neko od službenika imao komunikaciju sa nekim od učesnika protesta?”, navodi Katnić u saopštenju dostavljenom medijima.

Prema njegovim riječima sada, a kada sam Vas upoznao sa navedenim pitanjima upoznajem Vas i sa činjenicama, ako Vam slučajno nijesu poznate, da su nadležne starješine iz obezbjeđenja ličnosti bile upoznate od Milete Drobnjaka o vremenu i pravcu kretanja i o drugim detaljima važnim za moju bezbjednost kao štićene ličnosti.

“Dakle, izuzev pitanja 3 i 4 ostala su maskirna da bi prikrili cilj, a to je da se utvrdi ko je omogućio Glavnom specijalnom tužiocu da prođe barikade, je li i sa kim je od učesnika na tim barikadama komunicirao. Pored toga cilja dalji, ali važni cilj, bio je da se proba “karakter” šefa obezbjeđenja Milete Drobnjaka, da se vidi da li je spreman da o sadržini pitanja obavijesti Glavnog specijalnog tužioca, ili je spreman da sarađuje sa pretpostavljenim na obavještavanju istih o svemu onome što bi bilo važno u postupcima Glavnog specijalnog tužioca u budućnosti. Da bi mu omekšali “karakter” jasno su mu učinili do znanja da bi, a zbog činjenice da je ugrozio bezbjednost štićene ličnosti (da nije tragično bilo bi smiješno), mogao odgovarati disciplinski i to je bio treći cilj ovog krajnje nemoralnog čina, jer ako slučajno šef obezbjeđenja Glavnog specijalnog tužioca ne bude sarađivao onda će disciplinski odgovarati za ugrožavanje njegove bezbjednosti, a na njegovo mjesto svakako bi bio postavljen “podoban” novi šef obezbjeđenja”, navodi Katnić.

Gospodine Ministre, dodao je Katnić, službenici Sektora policije posebne namjene koji su radili obezbjeđenje Glavnog specijalnog tužioca su ovo besprekorno obavljali punih šest godina i nikada ni jedan pojedinačno ili više njih ili svi skupno nijesu doveli u pitanje njegovu bezbjednost i to Vam svjedoči upravo Glavni specijalni tužilac.

“Za razliku od njih, Vi, Vlada i poslanici Skupštine su svojim postupcima, neko svjesno, a neko nesvjesno, a prije svega stavljanjem u proceduru zakona kojim bi se ukinulo Specijalno državno tužilaštvo, doveli bezbjednost Glavnog specijalnog tužioca i svih Specijalnih tužilaca do ivice ponora. Kada se to ima u vidu veoma je licemjerno simulirati sve prethodno navedeno. Što se tiče činjenice i podataka do kojih su Vaši službenici htjeli doći prosto su to mogli od mene saznati u pola dana, u pola noći, bez ikakvog okolišanja i zavođenja za Goleš planinu. Nakon ove kratke besjede, tražim od Vas bezuslovno da ispitate, ako već ne znate ko je ovaj besprizorni čin počeo i pokušao realizovati i u skladu sa zakonom isti ispitate i počinioce u skladu sa zakonom procesuirate, i o tome bez odlaganja me obavijestite, a u vezi iznijetog ja ću obavijestiti domaću i međunarodnu javnost. Ubuduće, a zbog ovog čina, lično Vas smatram odgovornim za moju bezbjednost”, zaključio je Katnić.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Sjutra pretežno sunčano, do 22 stepena

Na sjeveru umjereno do potpuno oblačno a u popodnevnim satima razvedravanje. Foto: ZHMS

Damjanović: Kvazi eksperti tjeraju naše najveće blago, srećom, neće...

Kako je navela, ključni ekonomski gubitak Crne Gore i regiona je odliv talenata. “Ova...

Orban na masovnom skupu u Budimpešti optužio SAD i...

Orban je desetinama hiljada pristalica u centru Budimpešte rekao da Vašington i milijarder Džordž Soroš, koristeći svoj...

Dodik: Nisam spreman da za RS žrtvujem mir, ali...

Nemamo namjeru za ratom, nikakvim sukobom, ali želimo da se ustavno borimo za svoja prava“, naglasio je...

Spajić odgovorio Markoviću: Hvala što podsjećate građane na sve...

“Evo ga i bivši premijer koji je, po sopstvenom priznanju, zakazao u povećanju standarda i kvaliteta života...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare