KCCG: Keković prijetio da će nekoga ubiti, podnesena prijava

Klinički centar Crne Gore podnio je prijavu protiv Aleksandra Kekovića koji je ranije danas prijetio osoblju te ustanove.

“Nakon što je u Kliničkom centru Crne Gore (KCCG) uhapšen pacijent koji je u bolnicu došao naoružan, u toku istog dana, KCCG je Upravi policije podnio prijavu protiv osobe koja je ranije danas, prema riječima našeg osoblja, na psihijatrijskoj poliklinici, u objektu zgrade stare onkologije, najprije na šalteru prijetio sestri da će ih, ako mu ne izdaju lijek “na divlje”, sve zapaliti, da će zapaliti zgradu i prijetio i da će nekoga ubiti”, saopšteno je iz te ustanove.

Iste prijetnje je ponovio i u specijalističkoj ambulanti u koju je nasilno ušao te kako navode,  vrijeđao ljekara i polomio ram od ogledala u ambulanti.

“Sve se ovo dešavalo iako su pacijentu ponuđeni modaliteti na koje može ostvariti željenu uslugu u okviru zdravstvenog sistema”, navedeno je u saopštenju.

KCCG ističe da ovaj incident nije izolovan, napominju iz ustanove, “već je ovo situacija koja se u nepravilnim intervalima ponavlja godinama.

“U aktuelnoj situaciji kada je kompletno osoblje opterećeno, ovakvi slučajevi dodatno otežavaju funkcionisanje uprkos nadljuskim naporima našeg zdravstvenog sistema”, dodaje se u saopštenju.

Smatraju da određene društvene aktivnosti, kako su naveli, ” raspiruju mržnju” prema medicinskim radnicima.

“Ovim izgledima, imamo razlog da vjerujemo, pogoduju određene društvene okolnosti koje, na žalost svih građana, raspiruju mržnju prema ljudima koji svakog časa spašavaju živote, a koje, dio javnosti, uporno nastoji da predstavi u neprimjerenom, i istini neodgovarajućem, svijetlu”, zaključuje se u saoptšenju.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Abazović: Crtanje pogrdnih grafita na crkvi vodi narušavanju multikonfesionalnog...

"Najoštrije osuđujem skandalozno crtanje pogrdnih grafita na crkvi u Podgorici. Jasno je da ovakvi vandalski postupci imaju...

Nikšićaninu 15 dana zatvora, vozio pijan izazvao saobraćajnu nezgodu...

Z. M. iz Nikšića je 17. januara alkotestiranjem registrovano 2,6 promila (g/kg) alkohola u krvi, tokom vožnje...

Krivokapić: Manjinska Vlada je prevara, sve maske će da...

"Građani su 30. avgusta imali referendumsko pitanje, da li ste za nastavak korumpiranog režima ili ne, i...

FA KIC-a dio Udruženja folklornih ansambala Zapadnog Balkana

Folklorni ansambl KIC-a "Budo Tomović" biće dio Udruženja folklornih ansambala Zapadnog Balkana "Haemus". Inicijativu za osnivanje ansambla...

Vuksanović: Manjinska da ispravi greške aktuelne Vlade

“Svima je jasno da je postojeće stanje odavno neodrživo. Određeni politički subjekti su...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare