Korišćen i biber sprej: Podgoričani se nepropisno parkirali u Kolašinu, policija ih kaznila, oni napali i omalovažavali policajce

Pripadnici Odjeljenja bezbjednosti Kolašin priveli su sedam osoba iz Podgorice koje su, kako su saopštili, ometale u radu poicijske službenike i omalovažavale ih.

Iz policije je saopšteno da su juče oko 17 časova u ulici 13. jula u Kolašinu nepropisno zaustavili i parkirali vozila M.J. (25) i S.R. (25) iz Podgorice, te su im pripadnici policije izdali prekršajne naloge zbog prekršaja Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima.

“Za vrijeme ispisivanja prekršajnih naloga, policijski službenici su ometani i omalovažavani od strane ova dva lica kao i dijela prisutnih lica koja su sa njima bila u društvu – J.R. (25), S.K. (26), S.R. (18), i N.R. (27) iz Podgorice i M.J. (40) iz Nikšića”, navodi policija.

Nakon što su vozači upozoreni da je neophodno da uklone vozila, S.R. (25) je pokrenuo vozilo, uz konstataciju da ne želi postupiti po upozorenju, te je lijevim retrovizorom ostvario kontakt sa policijskim službenikom koji se nalazio u neposrednoj blizini.

“Ovaj policijski službenik je izdao naređenje S.R. da pođe sa njim u stanicu policije, na šta S.R. nije pristao, uz riječi uvrede upućene policijskom službeniku, a kojim uvredama su se pridružili i drugi, pomenuti prisutni. Policijski službenik je izdao upozorenje S.R. da će, ukoliko ne postupi po naređenju, biti upotrijebljena sredstva prinude. Tada je S.R. izašao iz vozila i pokušao da se udalji. Policijski službenik je tom prilikom pokušao fizičkom snagom da zaustavi S.R., na koji način to nije uspio, te je upotrijebio ručni sprej sa nadražujućim dejstvom u odnosu na ovo lice, a koje je ovom prilikom pružalo aktivni otpor. On je nakon toga priveden u službene prostorije”, objašnjava policija

Osim toga, u službene prostorije privedena su i ostali, od kojih su prikupljena obavještenja na zapisnik.

“Takođe, u hodniku Odjeljenja bezbjednosti Kolašin, nakon što je N.R. ometao i omalovažavao policijske službenike, te je pružao aktivan otpor tokom privođenja, cijeneći da fizička snaga ne bi dala rezultate savlađivanja ovoga lica, policijski službenik je upotrijebio ručni sprej sa nadražujućim dejstvom prema ovom licu”, navodi policija.

Sa događajem je upoznat dežurni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju koji se nakon uvida u spise predmeta izjasnio da u radnjama ovih lica nema elemenata krivičnog djela, te su oni uz zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka privedeni sudiji za prekršaje u Kolašinu.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Abazović smijenio Kenteru

Vlada je o tome odlučila bez održavanja sjednice, na osnovu pribavljene saglasnosti većine...

Univerzitet Crne Gore: Prijave za master i specijalističke studije...

“Za oba konkursa prijave se podnose u ponedjeljak, 10. oktobra 2022. godine, studentskoj...

Korona presjek: 110 novooboljelih, bez preminulih

U prethodna 24 sata Institutu za javno zdravlje nije prijavljen nijedan smrtni slučaj...

Milatović predstavio četvorogodišnji program Evrope sad: Imamo najbolji plan...

Kako je saopšteno iz Pokreta Evrope prisutni su imali priliku da “vide konkretan,...

Prijave poslodavaca za Program stručnog osposobljavanja od 11. oktobra...

Javni poziv za poslodavce iz privatnog i javnog sektora, koji obavljaju djelatnost na...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare