KRIVIČNA PRIJAVA: “Medenica od sudije Bulatovića zahtjevala iz nepoznatih razloga ostavku”

Punomoćnik sudije kotorskog Osnovnog suda Veljka Bulatovića, advokat Dalibor Kavarić, podnio je krivičnu prijavu protiv predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice jer je, kako se navodi u prijavi, od njega zahtjevala iz nepoznatih razloga da podnese ostavku na sudijsku funkciju.

“Zato što je dana 17.09.2020 godine u 13.00h u prostorijama kabineta predsjedice Vrhovnog suda od oštećenog sudije Bulatović Veljka iz Kotora, zahtjevala iz nepoznatih razloga da u roku od 4 dana tj do 21. 09.2020. godine podnese ostavku na sudijsku funkciju, u protivnom da prijeteći da ako to ne učini da će navodnu prijavu koja je primljena u Sekretarijatu Sudskog Savjeta Crne Gore biti javno objavljena, odnosno dostavljena medijima radi objavljavljanja, a koja je prijava neistinitog sadržaja, što je imenovanoj moglo biti poznato i zatražila da se izjasni do 21.09.2020 godine do 09.00 h na način da prihvati navode iste i podnese ostavku na sudijsku funkciju”, navodi se u krivičnoj prijavi.

Prema navodima te prijave, kako saznaje Standard, Medenica je “ počinila krivično djelo prinude iz čl 165 st 1 KZ-a Crne Gore u sticaju sa krivičnim djelom ometanje pravde iz či 396 a st 1 Krivičnog zakona Crne Gore. Prijavom su obuhvaćena i dva nepoznata lica, člana Sudskog savjeta Crne Gore i jedan medij”.

“Zato što su i to najprije zaprimili očiglednu neosnovanu prijavu sa neistinitim sadržajem a zatim istu proslijedili navedenom portalu koji je dana 15.10.2020 godine preko uprave istoga, informaciju javno objavio , dovodeći u kontekst oštećenog sudiju Bulatović Veljka iz Kotora, sa krivičnim djelom prostitucije i na taj način javno ponižavajući sudijsku fukciju, tužilačku funkciju, pravosudne organe uopšte, te u krajnjem pravni poredak i Državu Crnu Goru, imajući u vidu da je ova informacija javno publikovana putem interneta i dostupna u svim djelovima svijeta kao i kod organa i institucija Evropske Unije i dr međunarodnih organizacija i država i na taj način već nanijela nemjerljivu štetu reformiskim procesima u pravosuđu i napretku Države Crne Gore na međunarondnom planu u svim pitanjima Čime su navedeni osumnjičeni počinili krivično djelo ometanje pravde iz či 396 a KZ-a CG”, precizira se u krivičnoj prijavi.

Obrazloženje prijave

U obrazloženju krivične prijave navodi se da je oštećeni sudija Osnovnog suda u Kotoru i dana 15.09.2020 godine  dobio poziv od strane sekretarice Vrhovnog suda da dođe 17.09.2020 godine u 13.00h na sastanak sa predjsenicom Vrhvnom suda Crne Gore.

“Istog dana 17.09.2020 godine oko 13.00h u prostorijama kabineta predsjedice Vrhovnog suda od oštećenog sudije Bulatović Veljka iz Kotora, zahtjevala iz nepoznatih razloga da u roku od 4 dana tj do 21 .09.2020. godine do 09.00 h ujutru podnese ostavku na sudijsku funkciju, u protivnom da prijeteći da ako to ne učini da će navodnu prijavu koja je primljena u Sekretarijatu Sudskog Savjeta Crne Gore biti javno objavljena, odnosno dostavljena medijima radi objavljavljanja, iako je oštećeni nakon uvida u prijavu saopštio da je ista netačna, lažna i da su pojedine inkriminušuće fotografije dostavljane uz prijavu nevjerodostojne i da se ne odnose na oštećenog, kao i da je navodni podnosilac prijave nepoznat , da ista prijava nije autorizovana i da samim tim ne ispunjava osnovne preduslove da bi bila razmatrana pred bilo kojim organom a posebno ne pred najvišim sudom u Crnoj Gori”, napisano je u obrazloženju krivične prijave.

 Nakon, kako stoji u obrazloženju, odbijanja oštećenog da postupi po prinudnim zahtjevima osumnjičene ista je tu svoju prijetnju i ostvarila i osnovanom sumnjom za ispunjenjem elemenata bića krivičnih djela pod tačkom 2 ove prijave, na način što je sa NN licem ili više njih iz Sudskog Savjeta, očigledno montiranu i neurednu prijavu dostavila uredništvu jednog portala.

“A pri tome ne ostavljajući prostora da nadležni organi gonjenja ispitaju navode navedene lažne nepotpisane prijave sa ciljem da se objavljivanjem netačne informacije stvori u javnosti atmosfera nepovjerenja , netrpeljivosti i animoziteta prema oštećenom i prema sudijskoj fukciji generalno u vezi sa njom prema svim granama pravosudne vlasti a što je objavljivanjem teksta djelimičo i postignuto”, zaključuje se u obrazloženju krivične prijave.

U dokaznom postupku predloženo je da se sasluša predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica i sudija kotorskog Osnovnog suda Veljko Bulajić.

Kako smatraju u kabinetu predsjednice Vrhovnog suda, težina iznijetih navoda ukazala je i na potrebu ispitivanja određenih navoda iz pritužbe, koji su direktno uputili na sumnju o postojanju krivično-pravne odgovornosti kod sudije Bulajića.

Že.B.

Preuzmite našu aplikaciju

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare

NAJNOVIJE

U Vladi Srbije biće 11 žena, Lončar ostaje ministar...

Za razliku od Lončara, u novu Vladu Srbije 2020. ulaze i neka nova lica. Jedno od njih...

Ljubavna priča i porodičan život čuvenog Zverke je za...

Direktno sa neba stigao je naš drugi sin Kits – napisao je tada Zverka oduševljeno na svom profilu na Instagramu.

Mandić: Neću dozvoliti da tajkuni ukradu narodnu volju i...

“Ovo što rade Miško Perović i grupa okupljena oko drugotajkunske porodice je neprihvatljivo za svakog čestitog čovjeka....

Ovi KUĆNI POSLOVI se završavaju SE*SOM!

U studiji u kojoj je učestvovalo 1.000 ljudi iz Amerike i Velike Britanije, čak 58 odsto anketiranih...

Knežević: Sa Zdravkom Krivokapićem se nisam vidio duže od...

Knežević je naveo da nikakvog sastanka nije bilo, te da Krivokapića nije vidio 15 dana.

NAJČITANIJE

Ubio kolumbijskog narko-bosa i pobjegao: Našli ga kako drhti,...

Stanimirović nije nastradao igrajući ruski rulet, kako su mediji prvobitno izvještavali. Pijana svađa u noći 31. marta pokrenula...

Medojević: Bio sam za istim stolom kada je Gojko...

Medojević ističe kako Gojko Perović nije Crkva, kao što ni Miško Perović nije...

Novi cjenovnik: Odvoz smeća skuplji 50 odsto

Cjenovnik je dobio pozitivno mišljenje Sekretarijata za komunalne poslove, a ovaj organ uprave naveo je razloge za...

Prašović pobijedio Puhala u Beogradu

Prašović je do pobjede došao prekidom u devetoj rundi. To je njegov 14. trijumf...

Milan Popović uhapšen zbog napada na komunalnog policajca

Incident se dogodio danas oko 11,45 časova u Ulici Slobode u Podgorici kada je verbalno, a potom...
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare