Krivične prijave zbog nelegalne gradnje u Plavu i Rožajama

Službenici CB Berane sa pripadjućim odjeljenjima bezbjednosti Plav i Rožaje, podnijeli su krivične prijave protiv više osoba, raspolažući podacima da se u pograničnom dijelu Rožaja i Plava vrši bespravna gradnja objekata na teritoriji države Crne Gore od strane lica sa Kosova i crnogorskih državljana.

Kako navode iz policije, u saradnji sa službenicima Ministarstva održivog razvoja i turizma su izvršili kontrolu na navedenim područjima i nakon uočnih nepravilnosti sa nadležnim tužilaštvima identifikovali počinioce krivičnih djela, nakon čega su podnijeli krivične prijave protiv više lica.

Policija je nadležnom tužilaštvu podnijela pet krivičnih prijava protiv Ž.M. i P.S. iz Podgorice, Ž.D. iz Plava i K.B. i S.M. iz Kosova zbog sumnje da su počinili krivično djelo protivprvno zauzimanje zemljišta.

Sva gore navedena lica su bez prethodno pribavljene dokumentacije i saglasnosti državnih organa Crne Gore započeli izgradnju objekata na zemljištu koje je u vlasništvu države Crne Gore i na taj način izvršili ovo krivično djelo.

“Podsjećamo da je krajem juna policija Osnovnom državnom tužilaštvu u Rožajama podnijela dvije krivične prijave, jednu protiv A.G. iz Kosova a drugu protiv M.K. i M.K. iz Kosova zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo protivpravno zauzimanje zemljišta”, navode iz UP.

Službenci Centra bezbijednosti Berane u toku 2019. godine podnijeli su Osnovnom državnom tužilaštvu u Rožajama devet krivičnih prijava protiv osam lica iz Kosova zbog sumnje da su počinili krivično djelo protivravno zauzimanje zemljišta.

“Nakon rušenja bespravno izgrađenih objekata operatvnim putem se došlo do sazananja da se na području opština Rožaje i Plava u pograničnom dijelu nastavlja sa gradnjom bespravno sagrađenih objekata, te je izvršena kontrolu spornih lokacija u saradnji sa službenicima Ministarstva održivog razvoja i turizma što je rezulitiralo podnošenjem krivičnih prijava protiv više lica nadležnim tužilaštvima”, kazali su iz UP.

Preuzmite našu aplikaciju

Komentari

avatar

NAJNOVIJE

Rasvijetljeno šest krađa: Krao protivpožarne cijevi

"Aktivnosti na rasvjetljavanju delikata iz imovinskog kriminaliteta rezultirale su rasvijetljavanjem šest krivičnih djela.   On je ova djela počinio tako što je, kako se sumnja, iz stambenih zgrada otuđivao protivpožarna crijeva.  Osim toga, rasvijetljena je jedna teška krađa u pokušaju i krađa. Za ova djela podnijete su dvije krivične prijave protiv tri lica. M.B. (20) je sumnja se izvršio krađu tako što je iz jedne kuće u Golubovcima otuđio dvije motorne testere", navedeno je u saopštenju. Takođe,  I.K. (21) i maloljetni S.K. (16) su uhapšeni prilikom pokušaja teške krađe u podrumskim prostorijama stambene zgrade u ulici  Moskovska u Podgorici.  

DPS Danilovgrad: DPS u Danilovgradu ima apsolutno povjerenje građana

“DPS u Danilovgradu je pokazala da zna i umije i zato ima apsolutnu podršku građana za sve...

Novović: Podgorica se gradi nepokolebljivo i odlučno

“Kao dugogodišnji stanovnik ovog dijela grada, želim da skrenem pažnju na nekoliko činjenica. Uz puno uvažavanje ekologije...

Ekonomist piše o lažiranju podataka o koroni na Balkanu

Kako navodi Ekonomist u analizi koja će se naći u avgustovskom izdanju magazina, u prvim mjesecima činilo se da...

Medicinsko osoblje KCCG-a primjenjuje mjere zaštite po svjetskim standardima

To je saopštio direktor KCCG-a, Jevto Eraković, nakon obilaska Interne klinike, sa intenzivnom i polu-intenzivnom jedinicom, gdje se liječe...

NAJČITANIJE

ONI SU U KRVI DO KOLJENA I TU NEMA...

Dva naselja po kojima su dobila imena dva najveća mafijaška klana u Crnoj Gori koji su svoje...

Sanel Musić (21) ubijen u pucnjavi u Kvinsu, Elvis...

Prema izvorima iz policije, Musić je sjedio na mjestu vozača, a Lješnjanin stajao ispred vozila na uglu...

Španski biro Interpola još nije odgovorio na upit o...

Prema nezvaničnim informacijama, ovom Podgoričaninu, koji je blizak škaljaskoj kriminalnoj organizaciji, prije nekoliko dana se izgubio svaki...

Micev za Standard: Na more se može od ponedjeljka,...

Međutim kako je istakao i krajem naredne nedjelje biće promjenljivo vrijeme. Sjeverni vjetar obilježiće...

POSLOVNE VEZE: Dok farba Crnogorce, Mandić će da kreči...

U srpskim političkim krugovima se uveliko govori o svemoćnom Aleksandru Karlovčanu, visokom funkcioneru Srpske napredne stranke, čovjeku od...

Komentari

avatar