Ljekari se ponovo tukli u Kliničkom?

FOTO: Vijesti

Klinički centar (KC) pokrenuo je disciplinski postupak načelnika Centra za vaskularu hirurgiju Davora Mušica i njegovog kolege Nikole Fatića, koji su podnijeli prijave jedan protiv drugoga, nakon navodnog verbalnog i fizičkog incidenta u toj ustanovi, pišu “Vijesti”.

Pokrenut je disciplinski postupak, koji je u toku, protiv Nikole Fatića, a po prijavi Davora Musića, kao i protiv Davora Musića, a po prijavi Nikole Fatića, odgovorili su “Vijestima iz KC.

U prijavi Musića, u koje su Vijesti imale uvid, načelnik Centra za vaskularnu hirurgiju navodi da je 18. septembra imao verbalni i fizički incident sa Fatićem. Fatić, međutim, tvrdi da je načelnik njega napao tog dana na Intenzivnoj njezi, nakon što ga je prijavio Komisiji za kontrolu kvaliteta Ministarstva zdravlja.

“Musić je uradio nepodesnu metodu i o tome sam obavijestio Komisiju. Desio se fizički incident na način da je on mene fizički napao. Unio mi se u lice i počeo da prijeti, a ja sam mu laganim pomjerom ruke pokazao da se udalji”, rekao je Fatić sinoć Vijestima.

Musić u pismu navodi da je dan nakon incidenta (19. septembra), na njegovu molbu održan sastanak ljekara Centra za vaskulamu hirurgiju sa direktorom Hirurške klinike Rankom Mirovicem.

Tvrdi da je sastanak, na koji je došlo šest ljekara, počeo bez Fatića i da su razgovarali o uobičajenim organizacionim stvarima. On navodi da se Fatić pojavio poslije desetak minuta i da je, nakon što mu je Musić objasnio o čemu su razgovarali, počeo da viče na njega i na ostale kolege. Tom prilikom, Fatić je navodno kazao da ga ne interesuju organizacione stvari, niti načelnik Musić, da nema vremena za takve gluposti…

Načelnik Centra tvrdi da je na to direktor Hirurške klinike Ranko Mirović napustio sastanak, a za njim i Fatić.

On dalje navodi da su Mirović i Fatić razgovarali u hodniku i da se čula buka, te da je nakon toga Fatić ušao u ljekarsku sobu i njemu (Musiću) i još četvorici kolega rekao brutalno ću se obračunati sa vama.

Fatić to demantuje i tvrdi da im je kazao brutalno ću se braniti od vas.

“Izašao sam iz kabineta rekavši da ću braniti svoju bezbjednost (psihički i fizički integritet na svaki način ukoliko nastavi da me maltretira”, rekao je Fatić.

Musić je, u dopisu medicinskoj direktorici Snežani Raspopović, naveo da je ozbiljno zabrinut za svoju i sigurnost porodice nakon Fatićevih prijetnji.

“Zahtijevam da se prema Fatiću preuzmu konkretne disciplinske mjere, jer u ovakvom ambijentu nije moguće uspješno funkcionisati. To mišljenje imaju i ostale kolege”, navodi Musić u prijavi.

S druge strane, Fatić u kontraprijavi traži od menadžmenta da ga zaštite od nasilničkog ponašanja starijeg kolege, jer osjeća strah i ugroženost za svoju i bezbjednost porodice.

Musić: Fatić opsjednut mnome godinama, uzima mi uniformu

I dok Fatić tvrdi da ga Musić, između ostalog, napada i zbog njegovih stručnih referenci, načelnik u prijavi tvrdi da je njegov mlađi kolega opsjednut njim već nekoliko godina.

Musić u dopisu medicinskoj direktorici Snežani Raspopović navodi da je rekao Fatiću da ga ostavi na miru i da ne uzima neovlašćeno stvari iz njihove Ijekarske sobe.

Piše da mu je rekao da da uzima njegov kišobran po nekoliko dana, te da u KC nosi njegovu uniformu iako ima svoju.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Neradni dani povodom Ramazanskog Bajrama 13, 14. i 15....

"Državni organi, organi lokalne samouprave, javne ustanove, javna preduzeća i drugi subjekti koji...

KAZAZ ZA STANDARD: Međunarodna zajednica je izdala Crnu Goru...

"Današnja Srbija simbolički nosi teret Srebreničkog genocida i ratnih zločina i nema četvrtu...

SAD poslale dodatne trupe u Avganistan zbog povlačenja

Teški bombarderi i lovci će biti uz trupe koje se budu povlačile iz Avganistana, a među njima...

Oko 2.000 građana traži sezonski posao

On je gostujući u Jutarnjem programu kazao da je trenutno u Crnoj Gori evidentirani 56.648 nezaposlenih od...

Privredni sud odbio prigovor Vektre Jakić za eksploataciju šuma

“U rješenju Privrednog suda se navodi da su se nakon ocjene priloženih dokaza od strane protivnika predlagača,...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare