Izvor:Pobjeda

Lučić kao „Kaluđer“ preko kriptovanog telefona razgovarao sa Mujovićem

Zatvorski policajac Vladan Lučić preko kriptovanog telefona razgovarao je sa Radovanom Mujovićem, visokopozicioniranim članom kavačkog klana, o čemu tužilaštvo posjeduje dokaze koji će, ukoliko dođe do podizanja optužnice, biti u tom aktu.

To je Pobjedi potvrđeno iz više izvora.

U naredbi za sprovođenje istrage se navodi da je Lučić koristio niknejm „Kaluđer“ u komunikaciji sa Mujovićem.

Lučić je zajedno sa Mujovićem označen kao dio kriminalne organizacije koja je planirala ubistvo vođe škaljarskog klana Jovana Vukotića dok je bio u spuškom Istražnom zatvoru.

Lučić je bio zapošljen u Istražnom zatvoru. Istražitelji sumnjaju da je pružao logističku podršku članovima organizovane kriminalne grupe.

Njemu je određen pritvor zbog sumnje da bi mogao pobjeći i uticao na svjedoke u istrazi grupe koja je planirala likvidaciju vođe škaljarskog klana Jovana Vukotića dok se nalazio u spuškom Istražnom zatvoru.

Odluku o pritvoru donio je predsjednik Višeg suda u Podgorici Boris Savić.

Specijalno tužilaštvo je za pripadnike ove grupe, pored Lučića i Mujovića, označilo Radoja Zvicera, Milana Vujotića, Slobodana Kašćelana, Dragana Kneževića, Gorana Vukčevića, Igora Terzića, Stefana Kraljevića, Danila Bakića, Filipa Kneževića i Ratka Živkovića.

Zvicer i Vujotić, pripadnici kavačkog klana, sumnjiče se za krivično djelo teško ubistvo putem podstrekavanja. Oni se takođe sumnjiče da su ovu grupu formirali uz pomoć Lučića.

Kako je policija saopštila, sedam osumnjičenih je trenutno nedostupno nadležnim organima, dok se četiri osumnjičena lica nalaze u UIKS-u na izdržavanju kazni zatvora zbog drugih krivičnih djela.

-Sumnja se da su R. Z. i M. V. tokom 2020. godine formirali kriminalnu organizaciju sa ciljem izvršenja najtežih krivičnih djela protiv života i tijela, a čiji članovi su postali ostala osumnjičena lica, te su u cilju realizacije kriminalnog plana R. Z. i M. V. podstrekavali druge članove kriminalne organizacije na izvršenje teškog krivičnog djela protiv života i tijela na štetu lica jedne suprotstavljene kriminalne organizacije. Sumnja se, takođe, da je V. L. službenik UIKS-a, za zadatak imao pružanje logističke podrške prilikom izvršenja krivičnog djela – rečeno je iz policije.

Hapšen više puta, a, prema aktima tužilaštva, našao se na spisku za likvidaciju kriminalnih organizacija koje su, prema spisima tužilaštva, formirali Kotoranin Igor Vukotić, Nikšićanin Ranko Radulović i albanski državljanin Erogen Brajović.

Hapšen i zbog prijetnji sugrađaninu Zoranu Kruškonji, koji je s njim bio u Istražnom zatvoru. Mujović se teretio i za šverc droge i posjedovanje oružja.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Njemačka neće odgovoriti na poziv za ukidanje ruskih turističkih...

Države koje podržavaju takvu zabranu kažu da Rusi ne bi trebalo da budu u mogućnosti da idu...

Demokrate: Abazović i dalje nije svjestan da mu riječ...

Prvo, smatraju Demokrate, Abazović očito i dalje, kako kažu, nije svjestan da su mu propali koncepti obje...

Nikolić: Abazović pokušava “političkim mehanizmom“ Mandića, koji se napaja...

“Upravo taj “mehanizam” mu je omogućio da bude premijer, kako bi se Crna Gora vratila na put...

Sud u Mjanmaru osudio svrgnutu liderku zemlje za još...

U četiri slučaja korupcije o kojima je odlučeno u ponedjeljak, Su Ći je navodno zloupotrebila svoj položaj...

Cetinjani odali počast ubijenim sugrađanima

Građani su se okupili na Dvorskom trgu gdje su postavljene fotografije ubijenih. Podsjećamo, Cetinjanin Vuk...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare