Luka Bar: Nemamo uvid u skladišta sa cigaretama

Sva skladišta u kojima su smještene cigarete, sa stanovišta odgovornosti za količine i bezbjednost robe koja se u njima nalazi, imaju tretman tzv. ''tuđih skladišta'', tako da ''Luka Bar'' AD nema mogućnost uvida i kontrole stanja zaliha roba u tim skladištima, saopšteno je večeras iz te kompanije.

“Evidencija robe u tim skladištima se vrši putem sistema na koji carinski organi daju saglasnost, a vlasnici ili korisnici tih skladišta (djelova skladišta) imaju pravo/obavezu da uspostave sistem čuvanja robe na način koji smatraju optimalnim”, navodi se u saopštenju.

Vlasnici ili korisnici skladišta u kojima su smještene cigarete imaju zakonsku obavezu, dodaju, da od nadležnih državnih organa obezbijede sve dozvole i saglasnosti za obavljanje odnosne djelatnosti i u tom procesu „Luka Bar“ AD nema bilo kakvih nadležnosti.

“Shodno podijeljenim nadležnostima, unutrašnja služba zaštite koja posluje u okviru sektora bezbjednosti u „Luka Bar“ AD kontroliše teretna motorna vozila koja napuštaju lučko područje, ali bez nadležnosti provjere valjanosti dokumentacije o teretu koji prevoze”, navodi se u saopštenju.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

IJZ: Još pet žrtava koronavirusa, 499 novozaraženih

Laboratorije Instituta za javno zdravlje Crne Gore (IJZCG), druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom...

Duraković: Bošnjačka stranka nova snaga razvoja Petnjice

“Na nedavno održanoj sjednici OO BS Petnjica je usvojen Izborni program za čije ostvarenje će se zalagati...

‘Kafanska’ bijela čorba zimsko zadovoljstvo

Sastojci za 1 l čorbe: 300 g luka300 g šargarepe300 g mesa (junećeg ili...

Bečić: Neprolazna je samo naša ljubav prema Crnoj Gori

U Kristalnoj dvorani Vladinog doma, gdje je u decembru...

Dejana Živković U DRUGOM STANJU sa beogradskim biznismenom

Iako im pol bebe nije bitan saznanje da će dobiti sina ih je potpuno raznježilo - navodi izvor...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare