Medojević: Katnić i Krivokapić da raščiste ko je ukinuo zabran ulaska članovima kavačkog klana

Nakon što je glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić danas na konferenciji za novinare, saopštio da je odluku ukidanja zabrana ulaska srpskim državljanima Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću u Crnu Goru donio kolegijum Ministarstva unutrašnjih poslova u januaru ove godine, reagovao je jedan od lidera DF-a i predsjednik pokreta za promjene Nebojša Medojević.

On je poručio da Katnić i premijer Zdravko Krivokapić moraju da rasčiste ko je konkretno ukinuo zabran ulaska članovima kavačkog klana, te da svi koji su učestvovali u donošenju te odluke, moraju biti uhapšen.

“Katnić i Krivokapić da raščiste ko je konkretno ukinio zabranu ulaska u Crnu Goru za članove kavačkog klana, Belivuka i Miljkovića u januaru 2021 godine. Svako pojedinačno ko je učestvovao u donošenju te odluke  treba automatski biti lišen slobode, zbog pomaganja najcrnje mafije u Evropi. Ovdje nema povlačenja”, kazao je Medojević.

Ukoliko je Katnić rekao istinu, poručuje da vlada “treba da padne odmah”.

“Ako je Katnić slagao, v.d VDT Dražen Burić treba ODMAH da razriješi Katnića dužnosti. Ako Krivi nema hrabrosti da donosi odluke u interesu države i naroda, neka podnese ostavku”, naglasio je Medojević.

Napominje da su ovo ključni momenti “gdje država treba da djelima pokaže da je jača od mafije”.

“Svako odugovlačenje, mrsomu**nje, povlačenje i odlaganje značiće kapitulaciju Crne Gore pred mafijom sa nesagledivim posljedicama po stabilnost zemlje. Ako Premijer nema snage ni lične hrabrosti da donosi odluke u interesu zemlje i ako ga je strah od mafije neka pozove lidere stranaka vladajuće većine na konsultacije za formiranje Vlade nacionalnog spasa koja će sprovesti sve neophodne radikalne mjere za obračun sa mafijom koja je ušla u sve pore sistema i kontroliše institucije”, jasan je Medojević.

Napominje da kohabitacija mafije i demokratije je nemoguća.

“Ja sam od početka bio zagovornik najšireg jedinstva i konsenzusa u zemlji oko ovog pitanja i uvođenja vanrednog stanja u cilju obračuna sa mafijom i njihovim plaćenicima u institucijama sistema. Kohabitacija mafije i demokratije je nemoguća. Neko mora da pobijedi. MI ILI ON! Živjela slobodna Crna Gora bez mafije”, zaključio je Medojević.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Šta svijet može očekivati u slučaju katastrofe u nuklearnoj...

“Svaki napad na nuklearne elektrane je samoubilački”, rekao je prošle sedmice generalni sekretar Ujedinjenih naroda Antonio Gutereš, te je...

Njemačka neće odgovoriti na poziv za ukidanje ruskih turističkih...

Države koje podržavaju takvu zabranu kažu da Rusi ne bi trebalo da budu u mogućnosti da idu...

Demokrate: Abazović i dalje nije svjestan da mu riječ...

Prvo, smatraju Demokrate, Abazović očito i dalje, kako kažu, nije svjestan da su mu propali koncepti obje...

Nikolić: Abazović pokušava “političkim mehanizmom“ Mandića, koji se napaja...

“Upravo taj “mehanizam” mu je omogućio da bude premijer, kako bi se Crna Gora vratila na put...

Sud u Mjanmaru osudio svrgnutu liderku zemlje za još...

U četiri slučaja korupcije o kojima je odlučeno u ponedjeljak, Su Ći je navodno zloupotrebila svoj položaj...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare