Mićunoviću i Kostiću po dva mjeseca kućnog zatvora

Đorđe Mićunović(31) i Lazar Kostić(26) osuđeni su na po dva mjeseca zatvora u kućnim uslovima zbog krivičnog djela sprečavanje službenog lica u vršenju službene dužnosti, potvrdio je Pobjedi advokat Đorđe Đikanović.

Oni su tokom saslušanja u nikšićkom Osnovnom sudu priznali da su krajem novembra prošle godine odbili da daju policiji informacije o incidentu koji se dogodio na slavlju u nikšićkom svadbenom salonu ,,Ekskluziv“ u Nikšiću i podnesu prijavu nakon čega su uhapšeni

Advokat Đikanović je naveo da su Mićunović i Kostić pred sudom priznali navode optužnog prijedloga da su počinili krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti izvršenog na štetu državnog službenika Uprave policije.

– Mićunović i Kostić su pojasnili da je alkohol razlog zbog kojeg su došli u situaciju da završe pred sudom navodeći da se kaju zbog postupanja te večeri nakon čega su se izvinili policajcimaMiloradu Nediću, PavluOgnjenovićuiDušku Miškoviću– kazao je advokat Đikanović.

On je u završnim riječima od suda tražio da prilikom odmjeravanja kazne Mićunoviću i Kostiću u obzir cijene olakšavajuće okolnosti kao što su njihova mladost i neosuđivanost, te da je samo krivično djelo ostalo u pokušaju.

Podsjećamo da su građani 26. novembra 2022. godine, oko 21.40 sati, prijavili policiji da je došlo da narušavanja javnog reda i mira u jednom svadbenom salonu u Nikšiću.

Po dolasku na mjesto događaja policajci su zatekli Mićunovića koji je imao vidnu povredu.

Kako su Kostić i Mićunović odbijali da policiji daju informacije o incidentu, ne želeći da podnesu prijavu, a Mićunović dodatno odbijao da ode na ljekarski pregled, policija ih je uhapsila.

Kasnije je saopšteno da su ovi optuženi uhapšeni zbog sprečavanja službenih lica u vršenju službene dužnosti.

B. R.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

CDT: Presjek nepravilnosti na biračkim mjestima

 Takođe, na biračkom mjestu broj 3 u Bijelom Polju, 7 od 12 zahtjeva za glasanje putem pisma...

Najmanje 26 mrtvih u tornadu u SAD

Nevrijeme sa mestimičnim tornadima pogodilo je od petka, 31. marta ukupno osam američkih država.

SDT prošle godine pokrenulo 12 finansijskih istraga

Ističe se da je u oblasti oduzimanja imovine stečene krivičnim djelom i imovinske koristi stečene kriminalnom djelatnošću,...

Eraković: Bespravna intervencija policije u Nikšiću, pokušali da izvrše...

“Danas je došlo do pokušaja remećenja izbornog procesa u Nikšiću. Primijećene su prvo određene kriminalne strukture koje...

Vučić, Rama i Kovačevski iz Verone: Otvoreni Balkan –...

„Uskoro očekujem završetak procesa osiguranja radnih dozvola i to bi bilo, usuđujem se da kažem, osnova ekonomske...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare