Mujoviću određeno zadržavanje: Pred tužiocem se branio ćutanjem

Petru Mujoviću određeno je tužilačko zadržavanje do 72 sata po krivičnoj prijavi Višeg tužilaštva. Kako saznaje Standard, Mujović se branio ćutanjem.

On je juče uhapšen u Kotoru jer je kod njega pronađeno oružje. Prema nezvaničnim informacija, vidjeće se da li će ovaj predmet biti ustupljen Osnovnom tužilaštvu.

Podsjećamo, Mujović je kotorskoj policiji, prema nezvaničnim informacijama, priznao da je htio da likvidira Jovicu Vukotića, vođu škaljarskog klana.

“Službenici Uprave policije su u Kotoru juče, 21. oktobra, lišili slobode bezbjednosno interesantno lice P.M. iz Nikšića zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Naime, “službenici kotorske policije su juče oko 15,10 časova, u blizini službenog parking prostora Odjeljenja bezbjednosti Kotor, uočili lice koje osmatra objekat i parking prostor”, navode u saopštenju Uprave policije.
Ovo lice je legitimisano i pregledano od strane policijskih službenika kojom prilikom je kod njega pronađen pištolj Češka zbrojovka „CZP – 07“ u ilegalnom posjedu sa udaračem u zadnjem položaju, spreman za upotrebu.
“Pištolj je izbrušenog fabričkog broja sa okvirom u kojem se nalazilo 14 komada municije, kao i jednim komadom municije u samoj cijevi pištolja. Takođe, pronađen je i mobilni telefon sa kripto zaštitom”, saopštili su iz policije.
Sa navedenim je upoznata viša državna tužiteljka u Podgorici koja je danas naložila da se P.M. liši slobode, te da se protiv njega podnese krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Petar Mujović je rođeni brat Radovana Mujovića, kojeg policija povezuje sa kavačkim klanom.

On je ljetos procesuiran zbog sumnje da je zajedno sa Budvaninom Vasilijem Rafailovićem organizovao kriminalnu grupu koja je planirala više ubistava među kojima i Budvana Marka Ljubiše-Kana i Gorana Slovinića.
Radovan Mujović je bio, prema navodima istrage, na spisku za likvidaciju Nikšićanina Ranka Radulovića.

Željka Bojanić

Preuzmite našu aplikaciju

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare

NAJNOVIJE

Nrekić: Epidemiološka situacija u Ulcinju nije dobra

Smrtnih slučajeva je u najjužnijoj opštini do sada bilo 33, pa se za situaciju ne može reći...

Poruka građana sa FB profila: “NIJE MOJA VLADA”

Kada je riječ o reakcijama građana, period iza nas obilježile su brojne peticije koje su se odnosile...

Đukanović: NATO bio i ostao put ka stabilnoj budućnosti

“S ponosom obilježavamo pet godina otkad su saveznice uputile poziv Crnoj Gori da otpočne pristupne razgovore za...

UN upozorava: Prvi put u 22 godine porasla stopa...

UN svake godine procjenjuje za koliko ljudi u svijetu će biti potrebna humanitarna pomoć. Pretpostavkama nastoje spriječiti...

Puna sebe, oduvjek su joj se gadili siromašni: Ovo...

Novinarka Lisandra Ohrstrom, bivša prijateljica Ivanke Tramp za časopis Veniti Fer raspisala se u odrastanju uz slavnu naslednicu.

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare