MUP CG: Kolegijum MUP-a nije donio odluku o skidanju zabrane ulaska u CG Belivuku i Miljkoviću

Ministartsvo unutrašnjih poslova negiralo je navode Specijalnog državnog tužioca Milivoja Katnića da je Kolegijum MUP-a u januaru donio odluku da se Beograđanima Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću skine zabrana ulaska u Crnu Goru.

“Kolegijum Ministarstva unutrašnjih poslova nije donio odluku o skidanju predmetne zabrane niti je to bilo u nadležnosti ovog organa. Budući da je zabrana ulaska u Crnu Goru za Veljka Belivuka i Marka Miljkovića skinuta 28.12.2020.godine, jedini menadžment koji je to mogao uraditi je kolegijum ili menadžment Uprave policije”, saopštili su iz MUP-a.

Podsjećamo, Uprava policije je u tom periodu bila samostalni organ, a stupanjem na snagu Zakona o unutrašnjim poslovima, 3.jula 2021.godine, postala je sastavni dio Ministarstva unutrašnjih poslova.

“U tom periodu nije bio sadašnji menadžment Uprave policije i napominjemo da ne postoji pisani trag te odluke u vidu zapisnika, izvještaja i slično. Ministarstvo unutrašnjih poslova je u par navrata tražilo od Uprave policije podatke o navedenom slučaju i dostavljeni su odgovori sa oznakom tajnosti”, stoji u saopštenju MUP-a.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

U ponedjeljak novi protest IMA NAS, biće drugačiji nego...

Četvrti skup biće, prema našim nezvaničnim saznanjima, nešto drugačiji vid vaninstitucionalnog djelovanja nego prethodni skupovi.

KUPOVANJE VREMENA U SKUPŠTINI: „Stara“ većina ne odustaje od...

Nije mogao da govori o detaljima sastanka, a ostali predstavnici političkih partija nijesu se obratili medijima.

Mulešković: EPCG ne može preuzeti bivše radnike željezare bez...

– EPCG nije u obavezi i ne može samo preuzeti radnike, već moraju da se raspišu konkursi...

Abazović priprema odluku o ulasku Crne Gore u „Otvoreni...

Dva izvora Pobjede, bliska samom vrhu Vlade, navela su da je pristupanje Crne Gore „Otvorenom Balkanu“ već...

Mijović poručio Abazoviću i Adžiću: Ne igrajte se sa...

Mijović je pozvao peremijera u tehničkom mandatu Dritana Abazovića i ministra unutrašnjih poslova Filipa Adžića da bez odlaganja puste na slobodu...

NAJČITANIJE

1 komentar

guest

1 Comment
Najpopularniji
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare
Eagles
Eagles
26/08/2021•19:44 19:44

Kako munjevito MUP odgovori na lapsus calami g.dina Katnica; a trebalo im je preko mjesec da utvrde je li Kandic pijan ili nije!