MUP CG: Kolegijum MUP-a nije donio odluku o skidanju zabrane ulaska u CG Belivuku i Miljkoviću

Ministartsvo unutrašnjih poslova negiralo je navode Specijalnog državnog tužioca Milivoja Katnića da je Kolegijum MUP-a u januaru donio odluku da se Beograđanima Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću skine zabrana ulaska u Crnu Goru.

“Kolegijum Ministarstva unutrašnjih poslova nije donio odluku o skidanju predmetne zabrane niti je to bilo u nadležnosti ovog organa. Budući da je zabrana ulaska u Crnu Goru za Veljka Belivuka i Marka Miljkovića skinuta 28.12.2020.godine, jedini menadžment koji je to mogao uraditi je kolegijum ili menadžment Uprave policije”, saopštili su iz MUP-a.

Podsjećamo, Uprava policije je u tom periodu bila samostalni organ, a stupanjem na snagu Zakona o unutrašnjim poslovima, 3.jula 2021.godine, postala je sastavni dio Ministarstva unutrašnjih poslova.

“U tom periodu nije bio sadašnji menadžment Uprave policije i napominjemo da ne postoji pisani trag te odluke u vidu zapisnika, izvještaja i slično. Ministarstvo unutrašnjih poslova je u par navrata tražilo od Uprave policije podatke o navedenom slučaju i dostavljeni su odgovori sa oznakom tajnosti”, stoji u saopštenju MUP-a.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Kisindžer: SAD su na ivici rata sa Rusijom i...

“Na ivici smo rata sa Rusijom i Kinom zbog pitanja, čiji smo dijelomični tvorci bez ikakvog koncepta...

Đurašković posjetio povrijeđene u KCCG i OB Cetinje

“Gradonačelnik se informisao o stanju pacijenata, koje je ozbiljno, i iskazao spremnost Prijestonice da na svaki način...

Napadač na Ruždija optužen za pokušaj ubistva

"Hadi Matar, osoba odgovorna za jučerašnji napad, sada je službeno optužen za pokušaj ubistva", objavio je okružni tužitelj...

GP Nova ljevica: Da li to Abazović, Adžić i...

Iz tog pokreta pitaju, da li se to priprema “kazna i robija za Nena Kaluđerovića”?

Mašinovođe u Velikoj Britaniji ponovo štrajkuju, putnici u problemu

Udruženje željezničara ASLEF, koje obuhvata devet operatera, napustili su svoja radna mjesta, jer traže veće plate, prenio...

NAJČITANIJE

1 komentar

guest
1 Comment
Najpopularniji
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare
Eagles
Eagles
26/08/2021•19:44 19:44

Kako munjevito MUP odgovori na lapsus calami g.dina Katnica; a trebalo im je preko mjesec da utvrde je li Kandic pijan ili nije!