Nikšićanin prijavio policajce da su ga zlostavljali

Osnovno tužilaštvo u Baru formiralo je predmet protiv četvorice službenika policije CB Bar po prijavi Nikšićanina J.Đ. zbog sumnje da su nezakonito upotrijebili silu protiv njega tokom privođenja u policijske prostorije.

Kako se navodi u izvještaju Odjeljenja za unutrašnju kontrolu policije, građanin J.Đ. iz Nikšića uputio je Odjeljenju pritužbu na policijske službenike Centra bezbjednosti Bar D.S., R.M. i NN zbog nezakonitog postupanja i nezakonite primjene sile prema njemu 9. jula 2021. godine, u prostorijama Centra bezbjednosti Bar i na njemu nepoznatom mjestu u Baru, povodom čega je podnio krivičnu prijavu Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru dana 12. jula 2021. godine.

Kako su saopštili iz Odjeljenja unutrašnje kontrole, u sprovedenom postupku unutrašnje kontrole povodom predmetne pritužbe nijesu utvrđene činjenice i dokazi kojima bi se potvrdili navodi pritužbe, odnosno činjenice i dokazi koji bi ukazivali na neprofesionalno ili nezakonito postupanje policijskih službenika u predmetnom slučaju.

“I pored toga što u sprovedenom postupku unutrašnje kontrole nijesu utvrđene činjenice dokazi koji bi nesporno ukazivale na neprofesionalno ili nezakonito postupanje policijskih službenika, zbog činjenice da je pritužba sadržavala navode o nezakonitoj upotrebi sile prema građaninu, kao i da je Osnovno državno tužilaštvo Bar formiralo predmet povodom predmetnog slučaja po krivičnoj prijavi imenovanog građanina podnijetoj tom tužilaštvu Izvještaj sa spisima predmeta sačinjenim u postupku unutrašnje kontrole dostavljen je Osnovnom državnom tužilaštvu Baru. Spisi predmeta su dati tužilaštvu na dalji postupaki konačnu ocjenu i odlučivanje da li u radnjama i postupanju policijskih službenika CB Bar R.M. ,M.S., R.D. i D.S., koji su u predmetnom slučaju preduzimali službene mjere i radnje prema građaninu J.Đ., ima elemenata krivičnog djela zlostavljanje ili drugog krivičnog djela za koje se goni po službenoj dužnosti”, navodi se u Izvještaju unutrašnje kontrole policije.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Vojinović održao sastanak sa predstavnicima udruženja crnogorskih iseljenika ‘Asocijacijom...

Pored ministra Vojinovića i ambasadora Crne Gore u Francuskoj Ivana Ivaniševića sa saradnicima,...

Vojinović-Becker: Višestruka korist od besplatnog srednjeg obrazovanja za djecu...

Becker je predstavila ministru Vojinoviću inicijativu za proširenje aktuelnog međunarodnog pravnog okvira...

Ponovljen oglas za prijem 70 vojnika po ugovoru

Kandidati moraju, kako se navodi u saopštenju, ispuniti...

(UŽIVO) Vlada o ustupanju Majbaha, produženju akciza za gorivo,...

Vlada će danas usvojiti Protokol o pristupanju Finske i Švedske NATO savezu, najavio...

Nikola Jokić dobio najveći ugovor u istoriji NBA lige

Dvostruki uzastopni MVP će potpisati novi petogodišnji ugovor vrijedan 264 miliona dolara, takozvani...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare