Novljaninu izrečena zatvorska kazna zbog nasilja u porodici

Sud za prekršaje u budvi izrekao je zatvorsku kaznu u trajanju od 15 dana okrivljenom Đ.N. (38) iz Herceg Novog, zbog počinjenog prekršaja propisanog Zakonom o zaštiti od nasilja u porodici, izvršenog na štetu supruge Đ.D., stoji u saopštenju koje potpisuje zamjenik predsjednice suda i portparol Marko Đukanović.

“Naime okrivljeni je dana 22.06.2021.godine u popodnevnim časovima u telefonskom razgovoru svoju suprugu vrijeđao, a zatim joj i uputio riječi prijetnje što je oštećena prijavila UP CB Herceg Novi. Nakon što se dežurni tužilac u ODT Herceg Novi, izjasnio da u radnjama okrivljenog nema elemenata krivičnog djela, za koje se goni po službenoj dužnosti, okrivljeni je od strane službenika UP CB Herceg Novi lišen slobode i dana 23.06.2021.godine u jutarnjim časovima priveden u Sud za prekršaje u Budvi Odjeljenje u Herceg Novom, kako bi mu se sudilo u hitnom postupku”, navodi se u saopštenju.

Nakon toga dežurni sudija mu je izrekao kaznu zatvora u trajanju od 15 dana.

“Nakon što je pred sudom priznao odgovornost za izvršeni prekršaj, dežurni sudija Andrija Vojvodić mu je za počinjeni prekšaj izrekao kaznu zatvora u trajanju od 15 dana, a okrivljenom su izrečene i zaštitne mjere zabrana uznemiravaja i uhođenja oštećene u trajanju od 6 mjeseci, kao i zaštitna mjera zabrana približavanja oštećenoj u trajanju od 3 mjeseca. Okrivljeni, oštećena i ovlašćeni predstavnik uprave policije, su se odrekli prava na žalbu, te je rješenje postalo pravosnažno danom izricanja”, zaključeno je u saopštenju.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Ideja ekspertske vlade se donekle pretvorila u svoju suprotnost

Pres konferenciju koalicije Crno na bijelo otvorio je predjednik udruzenja CIVIS Srđan Pavićević. “Činjenica...

Lančani sudar u Radanovićima, ima povrijeđenih

Saobraćajna nezgoda je, kako su precizirali, prijavljena Odjeljenju bezbjednosti Kotor u 11.15 sati. Uviđaj...

Počela adaptacija garaže u Ulici Novaka Miloševa

“Tokom adaptacije izvodiće se pripremni radovi, građevinsko-zanatski radovi, nakon čega će se pristupiti radovima na atmosferskoj kanalizaciji,...

Spajić i Milatović: Cilj je da ubrzamo dinamiku napretka...

Ministar ekonomije u Vladi UAE je izrazio zadovoljstvo što će ta zemlja biti partner na Investicionom forumu...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare