Novljaninu izrečena zatvorska kazna zbog nasilja u porodici

Sud za prekršaje u budvi izrekao je zatvorsku kaznu u trajanju od 15 dana okrivljenom Đ.N. (38) iz Herceg Novog, zbog počinjenog prekršaja propisanog Zakonom o zaštiti od nasilja u porodici, izvršenog na štetu supruge Đ.D., stoji u saopštenju koje potpisuje zamjenik predsjednice suda i portparol Marko Đukanović.

“Naime okrivljeni je dana 22.06.2021.godine u popodnevnim časovima u telefonskom razgovoru svoju suprugu vrijeđao, a zatim joj i uputio riječi prijetnje što je oštećena prijavila UP CB Herceg Novi. Nakon što se dežurni tužilac u ODT Herceg Novi, izjasnio da u radnjama okrivljenog nema elemenata krivičnog djela, za koje se goni po službenoj dužnosti, okrivljeni je od strane službenika UP CB Herceg Novi lišen slobode i dana 23.06.2021.godine u jutarnjim časovima priveden u Sud za prekršaje u Budvi Odjeljenje u Herceg Novom, kako bi mu se sudilo u hitnom postupku”, navodi se u saopštenju.

Nakon toga dežurni sudija mu je izrekao kaznu zatvora u trajanju od 15 dana.

“Nakon što je pred sudom priznao odgovornost za izvršeni prekršaj, dežurni sudija Andrija Vojvodić mu je za počinjeni prekšaj izrekao kaznu zatvora u trajanju od 15 dana, a okrivljenom su izrečene i zaštitne mjere zabrana uznemiravaja i uhođenja oštećene u trajanju od 6 mjeseci, kao i zaštitna mjera zabrana približavanja oštećenoj u trajanju od 3 mjeseca. Okrivljeni, oštećena i ovlašćeni predstavnik uprave policije, su se odrekli prava na žalbu, te je rješenje postalo pravosnažno danom izricanja”, zaključeno je u saopštenju.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Nikšićanin ranjen u tuči

Kako nam je nezvanično potvrđeno u Nikšiću je došlo do ranjavanja jedne osobe oštrim predmetom, kojoj su...

CPC će sjutra služiti liturgiju za stradale na Cetinju

Službe će, najavljuju iz CPC, služiti od 10 časova. “Pozivamo Vjerni narod da uzme...

Đukanović: Cijenimo pažnju susjeda i poruke saosjećanja i podrške...

Đukanović je, kako je saopšteno iz njegovog Kabineta, danas imao odvojene telefonske razgovore sa predsjednikom Hrvatske Zoranom Milanovićem i...

Rakočević o radu policije na Cetinju: Preventivne mjere potpuno...

Očekuje da se nadležni organi što prije izjasne po pitanju eventualnih propusta u radu policije.

Kisindžer: SAD su na ivici rata sa Rusijom i...

“Na ivici smo rata sa Rusijom i Kinom zbog pitanja, čiji smo dijelomični tvorci bez ikakvog koncepta...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare