ODBIJENA ŽALBA, BEGOVIĆ za Standard: Medenica ostaje u pritvoru, lošeg je psihičkog stanja

Bivša predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica ostaje u pritvoru nakon što je Krivično vijeće Višeg suda odbilo žalbu na određivanje pritvora. Branilac Medenice, advokat Zdravko Begović, Standardu je potvrdio ovu informaciju i saopštio da se ona nalazi u Kliničkom centru, te da je lošeg psihičkog stanja.

”Krivično vijeće Višeg suda u Podgorici, na čelu sa predsjednikom suda Borisom Savićem i sudijama Zoranom Radovićem i Vesnom Pejan donijelo je rješenje da se odbije žalba kao neosnovana i potvrdi rješenje sudije za istragu”, kazao nam je Begović.

Dodaje da je Vesna Medenica i dalje u pritvoru i da se nalazi u bolnici.

”Što se tiče zdravstvenog stanja, poslije nedjelje su zakazane određene pretrage vezane za probleme sa srcem i snimanja, lošeg je psihičkog stanja i prima terapiju”, kazao je Begović Standardu.

Upitan koji su im naredni koraci, te šta se dešava ukoliko istekne rok od 30 dana određenog pritvora, Begović kaže da sve zavisi od toga kako će istraga reagovati.

”Potrebno je da se saslušaju svjedoci na koje ne treba da se utiče i ostali okrivljeni. Hoće li se u tom periodu te radnje istražne obaviti, da se ispune uslovi za ukidanje pritvora ostaje nam da čekamo”, rekao je on.

Kazao nam je i da Miloš Medenica nema još uvijek branioca, koliko zna, niko nije angažovan, ali da on to sigurno neće biti.

PRITVOR 30 DANA – POKUŠALA SAMOUBISTVO

Podsjetimo, bivšoj predsjednici Vrhovnog suda Crne Gore Vesni Medenici određen je pritvor do 30 dana. Odluka je donijeta prije dva dana na zahtjev Specijalnog državnog tužilaštva, a poslije saslušanja Medenice.

SDT sumnjiči Medenicu da je počinila krivična djela, kriminalno udruživanje i protivpravni uticaj.

Ona je nakon toga upućena u Klinički centar, gdje je iste noći pokušala da izvrši samoubistvo, tako što je komadom stakla porezala vrat.

Kako je Standard već pisao stabilnog je zdravstvenog stanja i pod 24-časovnim je zdravstvenim monitoringom. Takođe, prema našim informacijama, Medenicu u KCCG čuvaju četiri službenika ZIKS-a.

MILOŠ OSUMNJIČEN ZA ORGANIZOVANJE KRIMINALNE GRUPE

Hapšenje Medenice povezano je sa kriminalnim radnjama s kojima se povezuje njen sin Miloš Medenica (35).

Portal “Libertas” je nedavno objavio da se njen sin bavio krijumčarenjem cigareta i trgovinom drogom – sudeći po podacima koje je Europol dostavio crnogorskoj policiji i tužilaštvu.

U presretnutim razgovorima koje je dostavio Europol, čuje se kako Medenica kaže policajcu Darku D. Laloviću (35) da je sa njegovim nezakonitim poslom upoznata njegova majka Vesna Medenica i da od nje može očekivati zaštitu.

Specijalno državno tužilaštvo (SDT), nakon dobijanja selektovanih razgovora, formiralo je predmet protiv Miloša Medenice i označilo ga kao jednog od organizatora kriminalne grupe.

Specijalno državno tužilaštvo u ovoj istrazi privelo je i saslušalo više lica, među kojima su policajac Milorad Medenica, Nikšićanin Luka Bakoč  izvršni direktor kompanije ”Kopad kompani“ i službenica Uprave carina i prihoda Ivana Kovačević, kojima je određen pritvor.

Na listi osumnjičenih za pripadništvo u ovoj kriminalnoj organizaciji su i Marko Vučinić, Nikola Raičević, Darko Lalović, Petar Milutinović i Radomir Raičević.

Takođe, uhapšeni su i Marko Popović i njegov brat od strica Bojan Popović, koji će u slučaju Vesne Medenice biti svjedoci saradnici.

STANDARD SAZNAJE: Svjedoci saradnici braća Popović, sumnja se da su Medenici poklonili stanove u Tre Canne

Braća Popovići sumnjiče se za pripadništvo u kriminalnoj organizaciji Miloša Medenice, a očekuje se i da im bude dodijeljen status svjedoka saradnika.

Prema našim saznanjima, sumnja se i da su oni bivšoj predsjednici Vrhovnog suda, dali više stanova u kulama Tre Canne u Budvi.

UHAPŠENA JOŠ DVA ŠPEDITERA

Zbog sumnje da su članovi kriminalne organizacije Miloša Medenice, policija je juče uhapsila Ulcinjanina Marjana Bevenju i Baranina Steva Karanikića, saznaje Standard.

Marjan Bevenja vlasnik je špediterske firme ”MB” iz Ulcinja, dok se Karanikić istim poslom bavi u Baru.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Vojinović održao sastanak sa predstavnicima udruženja crnogorskih iseljenika ‘Asocijacijom...

Pored ministra Vojinovića i ambasadora Crne Gore u Francuskoj Ivana Ivaniševića sa saradnicima,...

Vojinović-Becker: Višestruka korist od besplatnog srednjeg obrazovanja za djecu...

Becker je predstavila ministru Vojinoviću inicijativu za proširenje aktuelnog međunarodnog pravnog okvira...

Ponovljen oglas za prijem 70 vojnika po ugovoru

Kandidati moraju, kako se navodi u saopštenju, ispuniti...

Počela 10. sjednica Vlade: Produžena akciza za gorivo

Na početku sjednice premijer Dritan Abazović je poslanicima uputio...

Nikola Jokić dobio najveći ugovor u istoriji NBA lige

Dvostruki uzastopni MVP će potpisati novi petogodišnji ugovor vrijedan 264 miliona dolara, takozvani...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare