Osuđena zbog lažnog prijavljivanja muškarca za nedozvoljene polne radnje

Okrivljena je ranije neosuđivana, a u prvostepenom postupku je priznala izvršenje krivičnih djela koja joj se stavljaju na teret, tvrdeći da je bila nagovorena da sve to uradi od strane drugarice, koja je željela od oštećenog da uzme pare.

Prvostepenom presudom Osnovnog suda u Podgorici, okrivljena D.M. osuđena je jedinstvenom kaznom zatvora u trajanju od sedam mjeseci, zbog krivičnog djela lažno prijavljivanje i krivičnog djela davanje lažnog iskaza, saopšteno je iz suda.

  • Navedena krivična djela okrivljena je po još nepravosnažnoj presudi izvršila na štetu M.R., na način što je istog lažno prijavila za krivično djelo nedozvoljene polne radnje a potom i dala lažan iskaz pred Osnovnim državnim tužilaštvom u Podgorici, tvrdeći da ju je oštećeni hvatao i stiskao u predjelu grudi, naslanjajući njegovo tijelo na njeno, pri čemu mu je ona sugerisala da je ostavi na miru, nakon čega je on nastavio jednom rukom da joj stiska grudi a drugom da je dodiruje u predjelu polnog organa preko trenerke a potom zavukao ruku ispod njene trenerke i donjeg veša stavljajući prst u njen polni organ, a onda je uhvatio za kosu i prijetio joj ubistvom ako ga prijavi, navodi se u saopštenju Osnovnog suda u Podgorici.

Dalje se navodi da je samo dan nakon ovakvog svjedočenja, okrivljena D.M. došla u Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici navodeći da sve što je izjavila u vezi nedoličnog dodirivanja od strane M.R. nije tačno.

  • Već da je radila u kući kod njegovog tasta kojeg je po dogovoru sa njegovom ženom čuvala, pri čemu joj je oštećeni rekao da više ne dolazi na posao i da izađe iz kuće, jer se vraćala u ranim jutarnjim satima, što ga je naljutilo. Nakon toga je krivična prijava protiv M.R. odbačena, a podnijet optužni predlog protiv D.M., saopšteno je iz suda.

Inače, kako se dodaje, okrivljena je ranije neosuđivana, u prvostepenom postupku je priznala izvršenje krivičnih djela koja joj se stavljaju na teret, tvrdeći da je bila nagovorena da sve to uradi od strane drugarice, koja je željela od oštećenog da uzme pare.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Joanikije sa generalom Lazarevićem: Vojska CG zaslužuje našu trajnu...

Srpski mitropolit je zahvalio Vojsci Crne Gore koja je probila put do manastira, navodeći da je to...

Šef hrvatske diplomatije: Spajić je proevropski političar u sastavljanju...

"Spajić je proevropski političar u sastavljanju Vlade", poručio je Grlić Radoman tokom obilježavanja godišnjice osnivanja logora u...

Državljanin Belgije se izgubio na Visitoru

“Pripadnici Gorske službe spašavanja Crne Gore otpočeli spasilačku akciju na Visitoru – Opština Plav. Naime državljanin Belgije...

Putin potpisao ukaz o regrutaciji 130.000 ljudi

Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je danas ukaz o jesenjoj regrutaciji 130.000 ljudi, koliko će biti pozvano...

Španski konzervativci nisu uspjeli sastaviti vladu

To je drugo glasanje parlamenta o prijedlogu da Fejho, lider konzervativne Narodne partije, postane premijer, pošto je...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare