Izvor:Dan

Počinje suđenje bivšem direktoru i službenicima CKB-a

Bivši šef nikšićke filijale Crnogorske komercijalne banke (CKB) Radoslav Nikčević i osam njegovih saradnika 6. septembra će se naći na optuženičkoj klupi Višeg suda u Podgorici, gdje treba da im počne suđenje po optužnici Specijalnog državnog tužilaštva (SDT).

Ta optužnica, koja ih tereti da su banku oštetili za četiri miliona eura, potvrđena je još u decembru 2019. godine, ali je sudija Biljana Uskoković, iz raznoraznih razloga, početak suđenja odlagala više od 20 puta, piše Dan.

Pored Nikčevića, na listi optuženih su i Dragan Perutović, Ivan Radulović, Jelena Čvorović Šćepanović, Miroslav Antunović, Svetlana Cicmil, Aneta Novaković, Aleksandar Nikčević i Dragica Radulović.

Tokom petogodišnje istrage, inspektori Sektora kriminalističke policije su provjerili skoro cjelokupno poslovanje poslovnice CKB-a u Nikšiću od 2007. do 2011. godine.

Svi optuženi su tokom postupka kategorično negirali navode SDT-a, tvrdeći da u njihovim radnjama nije bilo nezakonitosti.

“U djelovanju kriminalne grupe kao poslovne strukture korišćena je filijala CKB-a u Nikšiću, u kojoj su članovi kriminalne grupe bili zaposleni. Svi su imali unaprijed određeni zadatak i ulogu. Oni su na računima sa štednim ulozima deponenata, bez njihovog naloga, kreirali i na osnovu kreiranih novčanih transakcija podizali gotovi novac i prenosili novčana sredstva sa računa jednog klijenta na račune drugih klijenata ili pravnih lica”, piše u optužnici.

Zaključene ugovore o oročenim depozitima i uplaćene depozite, prema navodima tužilaštva, nijesu evidentirali u sistem banke.

“Radnje su preduzimali u cilju realizacije kriminalnog plana, pa su sebi i drugima pribavili protivpravnu imovinsku korist, a CKB nanijeli štetu od oko 3,86 miliona eura”, navedeno je u optužnici.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Sjutra pretežno sunčano, do sedam stepeni

Kako je saopšteno iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju, duvaće vjetar povremeno umjeren do jak, na udare...

MPNKS: Bratić govorila jezikom slobode, nije joj na kraj...

Kako su kazali iz MPNKS, DPS-SDP-SD večerašnjim saopštenjima želi opet da Bratić uvuče u svoje nacionalističke igre...

Krivokapić: Kako mogu braniti fotelje oni koji traže nove...

"Upravo zbog fotelja, neki planiraju saradnju sa DPS-om, dok drugi zbog istih fotelja, od samog početka ovu...

Rakočević: Nadam se da nikada više u Crnoj Gori...

“Ovo je, na našu žalost, ministarka u “najboljoj” Vladi CG u njenoj istoriji. Ali na našu sreću,...

Dizdarević: Nekontrolisani izlivi mržnje ministarke Bratić, pravi odraz stavova...

Kako je kazao, nakon skandalozne izjave Bratić može se konstatovati da su maske definitivno pale.

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare