Izvor:Pobjeda

POD VELOM TAJNE: Još istražuju kako je nastradao Elezović

Četiri sedmice od nestanka policijskog službenika Rudolfa Elezovića iz Ulcinja i više od dvije sedmice od kako je njegovo tijelo pronađeno - još nije utvrđeno da li je ubijen, pa je Više tužilaštvo donijelo naredbu da se urade dodatna vještačenja.

Kako je Pobjedi saopšteno, obdukcija je urađena i nalaz je dostavljen tužilaštvu, ali on nije otklonio sve sumnje i nije sa sigurnošću rasvijetlio smrt visokog policijskog funkcionera, pa će ključni biti dodatni nalazi forenzičara, različitih struka.

Njima je povjereno da utvrde sa kim se Elezović tog kobnog 27. maja sastao i gdje je sve bio, sa kim je komunicirao telefonom, koji su mu bili posljednji kontakti te da li mu je od nekoga bila ugrožena bezbjednost.

Za sada slučaj ostaje pod velom tajni, jer se, od dana kada je napuštio porodični dom, pojavljuje više kontradiktornih informacija.

ISTRAGA I SPEKULACIJE

Kako je Pobjeda pisala, Elezović je izašao iz kuće bez službenog pištolja i, prema svim dostupnim detaljima, otišao da se sastane sa nekom osobom. Činjenica da se nenaoružan zaputio prema rijeci Bojani navodi na zaključak da taj susret iskusni policajac nije procijenio kao rizičan. 

Deset dana kasnije, 8. juna njegovo tijelo pronađeno je u rijeci, sa ranom od metka u sljepočnici. To je bio ključni osnov za plasiranje glasina da je izvršio samoubistvo.

No, Rudolf Elezović, prema svim dostupnim informacijama, porodici nije ostavio nikakvo oproštajno pismo, niti nagovještaj da će sebi učiniti nešto. Oni koji su ga bolje poznavali tvrde da je bio stabilna ličnost, spreman da se uhvati u koštac sa problemima.

Činjenica da je pronađen u rijeci, prema tumačenju eksperata koje je Pobjeda konsultovala, dodatno podriva priče da je sebi oduzeo život. Čudno je i da je revolver, koji nije obilježen ili registrovan, nađen tek nakon dva ili tri dana…

OPASNE PRIČE 

Prema informacijama koje je Pobjeda već objavila, Elezović je bio osumnjičen za ilegalne radnje – od jednog od uhapšenih krijumčara droge koji je tokom postupka dobio status svjedoka saradnika i pušten na slobodu. Do Elezovića je stigla informacija da se priprema njegovo saslušanje, nakon čega je, kako tvrde Pobjedini sagovornici, tražio da ide na poligraf i što prije otkloni svaku sumnju o njegovoj umiješanosti u kriminalne radnje.

Elezović je rukovodio brojnim akcijama protiv kriminalaca koji su pokušavali preko granice da švercuju drogu.

Dobro obaviješteni izvori navode da je sve što je radio dokumentovano u službenim zabilješkama i izvještajima.

I to bio jedan od motiva tužilaštva da se – do posljednjeg detalja – istraži za sada misteriozna smrt policijskog službenika.

Još jedna od čudnih okolnosti u ovom slučaju je pokušaj uništavanja hangara svjedoka saradnika u Ulcinju, ubrzo nakon nestanka Elezovića, kada su zapaljena četiri glisera kojima je, kako tvrde istražitelji, prevozio drogu krijući se iza legalnog biznisa.Kriminalna grupa koja je uhapšena bila je pod mjerama tajnog nadzora. Tereti se za krijumčarenje više od 2,5 tone marihuane iz pravca Albanije, preko teritorije Crne Gore, ka zemljama regiona i dalje ka zemljama Evropske unije.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Šta svijet može očekivati u slučaju katastrofe u nuklearnoj...

“Svaki napad na nuklearne elektrane je samoubilački”, rekao je prošle sedmice generalni sekretar Ujedinjenih naroda Antonio Gutereš, te je...

Njemačka neće odgovoriti na poziv za ukidanje ruskih turističkih...

Države koje podržavaju takvu zabranu kažu da Rusi ne bi trebalo da budu u mogućnosti da idu...

Demokrate: Abazović i dalje nije svjestan da mu riječ...

Prvo, smatraju Demokrate, Abazović očito i dalje, kako kažu, nije svjestan da su mu propali koncepti obje...

Nikolić: Abazović pokušava “političkim mehanizmom“ Mandića, koji se napaja...

“Upravo taj “mehanizam” mu je omogućio da bude premijer, kako bi se Crna Gora vratila na put...

Sud u Mjanmaru osudio svrgnutu liderku zemlje za još...

U četiri slučaja korupcije o kojima je odlučeno u ponedjeljak, Su Ći je navodno zloupotrebila svoj položaj...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare