Podignut optužni predlog protiv majke zbog ubistva novorođenčeta

Osnovno državno tužilaštvo u Pljevljima podnijelo je Osnovnom sudu u Pljevljima optužni predlog protiv D.K. zbog krivičnog djela ubistvo djeteta pri porođaju, navodi se na sajtu ovog Tužilaštva.

Nadležni iz ovog tužilaštva ranije su saopštili da je 11. avgusta pronađena mrtva beba u kupatilu jedne porodične kuće u naselju Gornji Komini u Pljevljima.

“Povodom pronalaska beživotnog tijela bebe Osnovno državno tužilaštvo u Pljevljima je, nakon dostavljanja obdukcionog zapisnika, Upravi policije Centar bezbjednosti Pljevlja naložilo da se protiv D.K. podnese krivična prijava zbog krivičnog djela ubistvo djeteta pri porođaju”,saopšteno je tada iz ovog tužilaštva.

Podsjećamo, od početka godine u Crnoj Gori počinjena su tri ubistva novorođenčeta.

Novorođena beba ubijena je u aprilu, u Zeti. Istraga je utvrdila da je majka ove bebe došla u bolnicu, žaleći se na zdravstvene probleme, nakon što se sama porodila. Ova bećivotna beba pronađena je u jami.

U avgustu, u Pljevljima, pronađeno je beživotno tijelo bebe u kupatilu jedne porodične kuće u naselju Gornji Komini. Osnovno državno tužilaštvo u Pljevljima je, nakon dostavljanja obdukcionog zapisnika, Upravi policije Centar bezbjednosti Pljevlja naložilo da se protiv jednog lica podnese krivična prijava zbog krivičnog djela ubistvo djeteta pri porođaju.

U Bijelom Polju, u julu, mrtvo novorođenče pronašli su radnici bjelopoljskog Komunalnog preduzeća u jednom od gradskih kontejnera. 

Majka koja liši života svoje dijete za vrijeme porođaja ili neposredno poslije porođaja, dok kod nje traje poremećaj izazvan porođajem, kazniće se zatvorom od šest mjeseci do pet godina.

Že.B.

Preuzmite našu aplikaciju

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare

NAJNOVIJE

Tragedija u Srbiji: Pacijent preminuo u čekaonici kovid ambulante

Kako pišu Novosti, čovjek je nekoliko puta rekao da mu nije dobro i samo se srušio na...

Džonson pozdravio vijest o vakcini: Fantastično!

"Zaštita od vakcine će nam omogućiti da se vratimo našim životima i pokrenemo ekonomiju", napisao je na...

Ombudsman da utvrdi je li mještanima Bara Kraljskih povrijeđeno...

"U proteklom periodu mještani su uputili veliki broj zahtjeva Vladi Crne Gore i Ministarstvu ekonomije za zasutavljanje...

Kršenje mjera: Krivične prijave protiv pet osoba

"Procesuirane su dvije osobe u Pljevljima, zatečene u kršenju mjere zabrane izlaska iz objekta stanovanja u propisanom...

Rus uhapšen zbog sumnje da je ubio 26 starijih...

Radi se o 38-godišnjem Radiku Tagirovu, kovaču koji je i ranije osuđivan zbog krađe. Istražitelji vjeruju da...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare