Podrška Misije OEBS-a unapređenju kapaciteta crnogorske policije

Odnosi Misije OEBS-a i Uprave policije zasnivaju se na partnerstvu i međusobnom povjerenju koje se godinama unazad potvrđuje realizacijom velikog broja zajedničkih aktivnosti i podrškom u vidu donacija koju Misija kontinuirano pruža unapređenju kapaciteta crnogorske policije i ostvarivanju dodatnih rezultata.

To je poručeno sa sastanka kojem su prisustvovali direktor Uprave policije Zoran Brđanin i šefica Misije OEBS-a u Crnoj Gori, ambasadorka Dominik Vag.

Brđanin je istakao da su pored oblasti borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije i pitanja ekološkog kriminala, sajber kriminala i zaštite kulturne baštine od rastuće važnosti za Upravu policije i predložio saradnju sa Misijom OEBS-a i u ovim jako značajnim pitanjima za Crnu Goru.

“Nakon što je pomogla u razvoju nove petogodišnje Strategije razvoja policije i pratećeg Akcionog plana, Misija će podržati razvoj platforme za e-učenje i mobilne aplikacije za „Virtuelnu policijsku stanicu“. Misija, takođe, pomaže izradu četvorogodišnjeg komunikacionog plana Uprave policije, a ove godine, kao i prethodnih Misija će podržati sprovođenje godišnjeg istraživanja o percepciji policije, što se pokazalo kao dobro mjerilo za to kako javnost gleda na vaš rad“, kazala je ambasadorka Vag.

Šefica Misije OEBS-a u Crnoj Gori Dominik Vag pohvalila je odlično i rezultatski orjentisano partnerstvo sa Upravom policije u oblastima kao što su profesionalizacija policije, borba protiv teškog i organizovanog kriminala i transnacionalnih prijetnji.

Posebno zadovoljstvo sa obje strane istaknuto je u odnosu na realizovane aktivnosti u oblasti unapređenja položaja i promociji većeg broja žena u policiji, te je direktor Brđanin, na liniji navedenog naglasio da je Uprava policije spremna da da svoj puni doprinos u ovoj oblasti.

Ambasadorka Vag je čestitala Upravi policije na nastavku kampanje koja ima za cilj povećanje broja žena upisanih na Policijsku akademiju.

“U oblasti sajber kriminala, Misija priprema regionalnu konferenciju na temu suzbijanja online eksploatacije djece koja će se održati u septembru u Podgorici“, zaključila je Vag.

Brđanin je u završnici sastanaka iskazao uvjerenje da će se u periodu pred nama, tokom mandata ambasadorke Vag, uspješna i produktivna saradnja nastaviti.

Uprava policije, poručuju, ostaje otvoren partner spreman za saradnju u svim oblastima, a razmjena znanja i iskustava je ključni faktor u postizanju naših glavnih ciljeva, čemu je crnogorska policija veoma posvećena.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Predsjednica Slovačke uputila telegram Đukanoviću: U ovom teškom trenutku...

“Uvaženi gospodine Predsjedniče, sa dubokom tugom primila sam vijest o tragičnim događajima koji su se desili u...

Nikšićanin ranjen u tuči

Kako nam je nezvanično potvrđeno u Nikšiću je došlo do ranjavanja jedne osobe oštrim predmetom, kojoj su...

CPC će sjutra služiti liturgiju za stradale na Cetinju

Službe će, najavljuju iz CPC, služiti od 10 časova. “Pozivamo Vjerni narod da uzme...

Đukanović: Cijenimo pažnju susjeda i poruke saosjećanja i podrške...

Đukanović je, kako je saopšteno iz njegovog Kabineta, danas imao odvojene telefonske razgovore sa predsjednikom Hrvatske Zoranom Milanovićem i...

Rakočević o radu policije na Cetinju: Preventivne mjere potpuno...

Očekuje da se nadležni organi što prije izjasne po pitanju eventualnih propusta u radu policije.

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare