Pokrenuta istraga: Advokatica po dva puta naplatila 21 predmet

Ilustracija

Osnovni državni tužilac u Pljevljima Milivoje Tomčić pokrenuo je istragu protiv advokata Zorice Novaković zbog sumnje da je od države više puta naplatila troškove za 21 predmet, prenosi Dan.

Tužilaštvo je postupalo po krivičnoj prijavi koju je protiv Novakovićeve u aprilu ove godine podnijela javni izvršitelj Snežana Begović. U prijavi se navodi da je Novakovićeva naplatom istih predmeta više puta oštetila državni budžet za oko 50.000 eura.

U toku je policijsko prikupljanje podataka, koje će potom najvjerovatnije vještačiti vještak ekonomske struke saopšteno je iz pljevaljskog tužilaštva, uz napomenu da po ovoj prijavi postupaju kao i po svakoj drugoj krajnje ozbiljno i precizno.

U prijavi koja je protiv Novakovićeve podnijeta još u aprilu navodi se da je ona u više slučajeva po dva puta naplaćivala neke predmete u kojima je bila angažovana kao advokat. Sumnja se da je angažman u jednom predmetu naplatila čak tri puta. U pljevaljskom tužilaštvu već mjesecima čekaju da policija prikupi podatke, da vještaci ekonomske struke kažu svoje, pa da odluče da li će biti podignut optužni predmet.

Novaković nije željela da komentariše pomenute navode.

Ona je ranije za medije saopštila da je greškom vršila naplatu i tom prilikom je optužila javnog izvršitelja da je na njemu krivica zbog toga što nije vodio računa o broju naplata, već je njene zahtjeve prosleđivao dva puta ili čak tri puta.

Kako smo nezvanično saznali u tužilaštvu, ukoliko joj druga naplata ne bi prošla kod jednog izvršitelja, Novakovićeva bi odlazila kod drugog kako bi neki od predmeta
naplatila dva puta.

Pljevaljsko tužilaštvo je prijavu protiv Novakovićeve, zbog visine novčanog iznosa, najprije proslijedilo Specijalnom državnom tužilaštvu, ali ju je specijalni državni tužilac Milivoje Katnić opet vratio osnovnom državnom tužiocu, koji je pokrenuo istražne radnje.

Zanimljivo je da je javni izvršitelj Snežana Begović prikupila podatke za prijavu, a da pljevaljska policija taj dio posla nije uspjela da odradi.

Zorica Novaković je ranije bila sudija Osnovnog suda u Pljevljima, ali je podnijela ostavku na sudijsku funkciju, a potom je počela da radi kao advokat.

 

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Vuksanović Stanković: Car je go;Abazović : Imaju li Raško...

"Pogledajte ga molim vas građani CG. Sva sublimacija politike vlade Dritana Abazovića je - car je go",...

Adžić se smijao Mugoši, on mu poručio da bi...

"U trenutku kada 68 od 81 poslanika traži smjenu njegove Vlade, to je dovoljan razlog da podnese...

Abazović predstavio inicijativu za rekonstrukciju Vlade: Osnaživanje borbe protiv...

"Iskazujemo spremnost za rekonstrukciju na sledećim političkim principima. -Vlada će dodatno osnažiti borbu protiv...

Abazović nudi DF-u i DCG ulazak u Vladu: Spreman...

Abazović je navodno dao ponudu DF-u i Demokratama da uđu u Vladu, odnosno da dobiju ministarske pozicije...

Čanak crnogorskim poslanicima: Ne dajte mu da pobjegne

"Poruka svim prijateljima Crne Gore, poslanicima u parlamentu Crne Gore i svima kojima je Crna Gora na...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare