Izvor:Pobjeda

Potvrđena optužnica za planiranje likvidacije tužioca i policijskih službenika

Viši sud potvrdio je optužnicu protiv kriminalne grupe Baranina Stefana Đukića i Podgoričanina Emila Tuzovića koja je, kako se osnovano sumnja, formirana radi likvidacije tužioca i visokih policijskih službenika, potvrđeno je Pobjedi iz Višeg suda.

Iako su advokati u postupku kontrole optužnice istakli da se optužbe ne mogu temeljiti na presretnutim kriptovanim komunikacijama optuženih, koja je bila preko Skaj aplikacije, pozivajući se na slučaj protiv Slobodana Kašćelana i ostalih za likvidaciju Nikole Stanišića gdje je dokument SDT-a vraćen na dopunu istrage, Viši sud je odlučio drugačije.

Prema saznanjima Pobjede, u spisima predmeta protiv Đukića i ostalih sud u Francuskoj je SDT-u dostavio transkripte razgovora optuženih uz napomenu da se taj dokaz može koristiti pred sudom.

Sa druge strane, u slučaju protiv Kašćelana i ostalih, u spisima predmeta egzistiraju transkripti razgovora između optuženih koje je Europol dostavio crnogorskoj policiji bez mogućnosti da se ti dokazi koriste pred sudom.

Grupa Stefana Đukića se tereti da je planirala likvidaciju sada bivšeg specijalnog tužioca Milivoja Katnića i specijalnog tužioca Saše Čađenovića, ali i visokorangiranih policajaca. Sumnjiče se i da su planirali prebijanje sutkinje Višeg suda Biljane Uskoković, kao i podmićivanje bivšeg službenika Vlade Crne Gore Boža Milonjića.

Sutkinja Uskoković se na meti ove škaljarske grupe našla pošto je sudila Đukiću, njegovoj supruzi Danijeli, majci Zorici, polubratu Vuku Lakićeviću i još četiri osobe za ubistvo Jovana Klisića i ranjavanje Velizara Gardaševića 1. novembra 2019. u Baru.

Pored Tuzovića i Đukića na spisku optuženih nalaze se i Zoran Perović, Dušan Dudić, Milan Brajović, Nino Korać, Stefan Mićić, Aleksandar Raičević, Dušan Boljević, Albin R. Salić, Branko D. Pejanović, Haris Tuzović, Goran Milašinović i Bojan G. Lopičić.

Specijalno policijsko odjeljenje je 13. avgusta prošle godine u Podgorici, Baru i Danilovgradu uhapsilo pet osoba koje se terete da su pripadnici ove kriminalne organizacije.

Imena Baranina Stefana Đukića, koji se ranije prezivao Mandić, i Emila Tuzovića iz Podgorice poznata su javnosti po pokušaju ubistva vođe kavačkog klana Radoja Zvicera u Odesi, krajem maja prošle godine.

U policijskim evidencijama oni su označeni kao pripadnici barskog klana na čijem se čelu nalazio pokojni Alan Kožar, koji je ubijen prošlog ljeta u Grčkoj. Barski klan je blizak škaljarskom.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Odličan trik za testiranje parfema u trgovini

Već vam je poznat onaj osjećaj kada uđete u trgovinu ili parfimeriju te počnete njuškati razne mirise...

Migranti proveli 11 dana na kormilu teretnog broda

Na fotografiji su prikazana tri slijepa putnika kako sjede na kormilu tankera za naftu i hemikalije Alithini...

Povodom Dana Crvenog krsta Milenijum u crvenoj boji

“Zajedno putem humanosti”, navodi se u objavi Crvenog krsta na Facebook-u.

Đurović: Po Ustavu mogu preuzeti funkciju predsjednice države

Ipak, nada se da do toga neće doći. “Zaista se nadam da je dovoljno...

Sjutra oblačno, popodne slabe padavine

Kako je saopšteno iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju, ujutru, na sjeveru, po kotlinama moguća magla.

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare