Pretresali mu sina, a Bošković kaže da je osam pištolja i preko 600 metaka njegovo

Tivatska policija je podnijela krivičnu prijavu protiv bivšeg predsjednika opštine Tivat, Krsta Boškovića jer je u stanu koji koristi njegov sin Mata Baškovića, koji je bezbjednosno interesantno lice, pronašla osam pištolja i 623 metaka, saznaje portal “Standard”.

Oružje, koje će biti proslijeđeno Forenzičkom centru u Danilovgradu, je zaplijenjeno u akciji “Boka” koju policijski službenici sprovode u borbi protiv organizovanih kriminalnih grupa.

“Pronađeno je i oduzeto: pištolj marke Magnum 357, pištolj marke CZ kalibar 7,65mm, poluauomatski pištolj marke CZ M57 kalibar 7,62, malokalibarska puška marke Beno M2 kalibra .22mm, malokalibarska puška TOZ – 12 – 01. kalibra .22, lovačka puška Zastava Bokerica kalibra 12mm, malokalibarska puška TOZ – 18 – 01 kalibra 5,6mm i karabin Remington kao i 623 komada municije različitog kalibra”, navodi se u saopštenju policije.

Kako se dodaje, otac Mata Boškovića, Krsto je policijskim službenicima saopštio da je pronađeno oružje njegovo. Za oružje koje je pronađeno ne postoje validni oružni listovi.

“Policijski službenici su podnijeli krivičnu prijavu državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru protiv Krsta Boškovića zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Vrše se provjere i u odnosu na oružje koje je registrovano na ime K.B. a koje nije pronađeno prilikom pretresa”, navodi se u saopštenju.

Policijski službenici su, podsjećamo, u tri akcije koje su sprovedene u prethodnih nedjelju dana, a koje su usmjerene na kriminalne grupe i bezbjednosno interesantna lica, pretresli 61 lokaciju na jugu i sjeveru koju koriste članovi OKG i njima bliska lica. Priveden je veliki broj lica. Oduzeti su oružje i municija, skupocjeni automobili, sredstva komunikacije, ugovori i druga dokumenta, novac i druge stvari. Više lica je lišeno slobode. Sve što je oduzeto biće vještačeno u Forenzičkom centru radi utvrđivanja porijekla odnosno eventualne povezanosti sa počinjenim krivičnim djelima.

Policijske aktivnosti u borbi protiv organizovanih kriminalnih grupa se nastavljaju, zaključuje se u saopštenju.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Ljekari Bolnice Meljine tražiće druga radna mjesta, hitno riješiti...

U otvorenom pismu navode da je ta zdravstvena ustanova od 1. marta ove godine odlukom Vlade Crne...

Preskače li Crna Gora i ove godine Eurosong?

Potvrdu ove informacije još uvijek nije dao Javni servis. Prošle godine RTCG je odluku o izostanku sa...

Rama i Plenković traže od EU mjere protiv Srbije

Rama koji boravi u zvaničnoj posjeti Zagrebu rekao je da je agresija paravojnih snaga jednako zabrinjavajuća kao...

Kosovska ministarka upozorila na mogućnost izbijanja novog rata na...

"Ako međunarodna zajednica i dalje bude tolerirala postupke Srbije, doći će do novog...

Herceg Novi: Otvoren dnevni boravak za odrasla i starija...

Kako je saopšteno iz Ministarstva rada i socijalnog staranja, Opština Herceg Novi je...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare