Izvor:RTS

Pritvor za Juriševića optuženog za ubistvo Stanišića

Osnovni sud u Gnjilanu odredio je pritvor od 40 dana državljaninu Crne Gore Srđanu Juriševiću, osumnjičenom da je kao pripadnik kriminalne organizacije, počinio teško ubistvo u Kotoru.

Optuženi se sumnjiči da je u drugoj polovini jula 2020. godine u Kotoru, kao član kriminalne organizacije i koristeći šifrovani telefon i aplikaciju Skaj, u saradnji sa još dvojicom optuženih, planirao da liši života – sada žrtvu N.S, navodi se u saopštenju suda u Gnjilanu.

“Okrivljeni je 01.08.2020. godine zajedno sa optuženima zaustavio žrtvu, koja je upravljala motociklom, i udario ga metalnom šipkom po glavi, oborio na zemlju, a zatim ga vezao i više puta udario po glavi i djelovima tela, a zatim po zločinačkom planu, žrtvu su ubacili u vozilo, da bi ga usput više puta mučili kako bi došli do saznanja o protivničkom klanu i podataka iz telefona”, objašnjavaju u sudu.

U avgustu 2020 godine, navode dalje iz suda, Nikolu Stanišića su lišili života, a zatim se vratili u Kotor i odvezli motocikl sa mesta događaja na nepoznato mjesto u cilju sakrivanja tragova i počinjenog krivičnog djela.

Prema ocjeni Suda i iz spisa predmeta, vidi se da se okrivljeni Jurišević traži na osnovu Interpolove potjernice od 31.05.2021.

Jurišević je u Gnjilanu uhapšen u srijedu sa lažnim dokumentima.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Majkl Pens predao dokumente za predsjedničku kandidaturu

Rojters nije u mogućnosti da odmah potvrdi autentičnost prijave na veb stranici Komisije. Pens...

Sjutra promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalim

Ujutru je na sjeveru po kotlinama moguća magla. Kako je saopšteno iz Zavoda za...

Milatović i Đurović prisustovali prijemu povodom šeste godišnjice učlanjenja...

Domaćini prijema bili su predsjednik Vlade i koordinator Ministarstva vanjskih poslova Dritan Abazović i rukovodilac radom Ministarstva odbrane ministar Filip...

Britanska vlada smjestiće na barže 1.000 migranata – tražilaca...

Još dvije barže - pored jedne koja bi u naredne dvije sedmice trebalo da bude usidrena u...

Predizborna kampanja nije dinamična kao prethodne, politika se ‘preselila’...

Politikolog Predrag Zenović ocijenio je da aktuelna predizborna kampanja nije dinamična kao prethodne. Smatra da se ulazi...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare