PRIVEDEN DRUGI OSUMNJIČENI ZA PLJAČKU U NIKŠIĆU: Knežević član bratstva Stupovi, učesnik litija

Nikšićanin Mitar Knežević priveden je danas u Herceg Novom zbog sumnje da je učestvovao u oružanoj pljački u Nikšiću, tokom koje je ubijen radnik obezbjeđenja Ljubiša Mrdak, saznaje Standard.

Knežević je 2016. hapšen i osuđen pravosnažno u Vrhovnom sudu Republike Srpske na pet godina i sedam mjeseci zatvora zbog pljačke benzinske pumpe u Banjaluci i nedozvoljenog držanja oružja.

O Kneževiću su tamošnji mediji pisali i 2010. godine, da su ga banjalučki inspektori godinu ranije spriječili da opljačka nekoliko desetina hiljada maraka namijenjenih za isplate penzija iz Poslovnice “Pošta Srpske” kod željezničke stanice.

Prema saznanjima portala Standard, Mitar Knežević je član brastva ”Stupovi” i istaknuti učesnik litija.

Mitar Knežević je takođe, bio jedan od lica koja su dolazila u prostorije Opštine Nikšić, na sastanke kod predsjednika Marka Kovačevića uoči ustoličenja mitropolita Joanikija na Cetinju, a prema našim saznanjima vodio je određeni broj lica sumnjivih biografija u Cetinjski manastir, o čemu su pisali i drugi mediji.

Podsjetimo, juče oko 8.50 ubijen je radnik obezbjeđenja ”Security Guard Montenegro” Ljubiša Mrdak, prilikom pljačke njihovog vozila ispred Pošte u Nikšiću. Razbojnici su bili naoružani automatskim puškama i pištoljima i pobjegli su vozilom bosanskih registarskih oznaka koje su potom i zapalili.

U oružanoj pljački u Nikšiću, ukradeno je oko 380.000 hiljada eura. Prema saznanjima Standarda pljačka vozila koje se nalazilo ispred Pošte u Nikšiću, izvedena je na organizovan način, planski i uz tipovanje sume novca koja je odnijeta u džakovima. Razbojnici su imali plan o načinu pljačke, transportu novca i količinama koje će se nalaziti u ovom vozilu.

VIDEO Uhapšeni Albijanić često bio u Nikšiću, član bratstva “Srpska čast” i učesnik litija

Policijski službenici Policijske stanice Bileća, juče su uhapsili Stojana Albijanića iz Bileće, zbog sumnje da je počinio krivično djelo razbojništvo, učestvujući u jučerašnjoj pljački u Nikšiću u kojoj je ubijen radnik obezbjeđenja Ljubiša Mrdak. Prema informacijama Standarda Albijanić je često boravio u Nikšiću. On je, kao i ubijeni zaštitar Mrdak, bio član bratstva “Srpska čast” i učesnik litija u tom gradu.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

CGO: Dobra odluka DIK-a da otvori sjednice za javnost

“CGO je nedavno pozvao predsjednika DIK da inicira otvaranje sjednica, a kako bi...

Gdje u četvrtak neće biti struje

Podgorica - u terminu od 07:30 do 17:10 sati: Lješanska nahija,...

Objavljen Godišnji izvještaj i statistika Evropskog suda u odnosu...

Kako je navedeno, umjesto svečanog otvaranja sudijske godine, koje se tradicionalno održava posljednjeg petka u januaru, predsjednik...

Istraživanja pokazala: Vino smanjuje, a pivo povećava rizik od...

Istraživači iz bolnice Kangning i Sautvest u Šendženu analizirali su 473.957 ispitanika prosječne starosti od 69 godina...

Dijapozitivi Isidore Sarić u Nikšiću

Izložba radova pod nazivom "Dijapozitivi", autorke Isidore Sarić, biće otvorena sjutra veče od 19 sati u prostorijama...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare